KıbrısManşetMotor SporlarıSporToplum

Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası 2023 Sezonu Şampiyonu ve 7 Maç Galibi Drift Neu Racing Team’den Enver Haskasap- Halil Mulla ikilisi oldu

Drift Neu Racing Team 2023 Ralli sezonunu zaferle tamamladı!

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2023 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası “Near East Bank ve Çağkan Yapı Rallisi” sekizinci ve final yarışında Drift Neu Racing Team elde ettiği iyi dereceler ile kupaları aldı.

16-17 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan Near East Bank ve Çağkan Yapı Rallisi, 2 gün süren kıyasıya mücadeleler ve drift şovlarıyla izleyicelere unutulmaz bir final yaşattı.

Yakın Doğu Üniversitesi yerleşkesi içinde İkas Süpermarket önünde iki günlük programla organize edilen Near East Bank ve Çağkan Yapı Rallisi açılış seremonisi, servis alanı, seyirci özel etapları ve ödül töreni ile son buldu.
Sezonun en heyecanlı final yarışında yeni aracı Volkswagen Polo R5 ile yarışan ve 3 etap zafer elde eden 2023 KKTC Ralli Şampiyonu ekip Haskasap-Mulla ikilisi ikinci olurken, Drift Neu Racing Team ekibi Rauf Denktaş-Mehmet Mişon ikilisi üçüncülüğü elde etti.

Şampiyonanın sekinci yarışında kıyasıya mücadele eden Neu Drift Team pilotları Haskasap-Mulla ikilisini birinci gün saniyenin onda üçü farkla Goodyear Racing Team ekibinden Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi önde tamamlarken ikinci gün beş saniye farkla yarışın birinciliğini Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi elde etti. Final yarışının tamamlanmasıyla sezon içerisinde elde edilen başarı Drift Neu Racing Team’den Enver Haskasap- Halil Mulla ikilisine Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası 2023 Sezonu Şampiyonluğunu getirdi.

Final rallisinde toplam 10 etap geçildi; ilk gün Lefkoşa Balıkesir, Mora ve Meriç ve ikinci gün ise sabah Alayköy’de devam etti. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı Near East Bank ve Çağkan Yapı Rallisi’nde İlk gün etapları Balıkesir, Mora ve Meriç’te, ikinci gün sabah bölümü ise Alayköy’de yapıldı. Toplam 10 etabın geçildiği rallide Drift Neu Racing Team’den Dr. Enver Haskasap ve Halil Mulla ve Rauf Denktaş-Mehmet Mişon ikililerin mücadeleri ile genel klasmanda 2.ncilik ve 3.ncülük geldi.

Drift NEU Racing Team Pilotu Dr. Enver Haskasap, Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonasının 8.nci yarışındaki başarıları ardına şunları aktardı;
“ Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği ralli şampiyonasının sekizinci ve final yarışı olan Near East Bank Çağkan Yapı Rallisinde birçok heyecanı bir arada yaşadık. Sezon boyunca her yarışa motivasyonumuz yüksek katılıyoruz ancak final yarışların ayrı bir heyecanı oluyor. İki süren ve özel gösterimlerle tamamlanan şampiyonada kupalarımızı almaktan dolayı çok mutluyuz ve gururluluyuz.

Bu yarışta yeni aracımız Volkswagen Polo R5 ile mücadelemizi verdik, ilk gün 6 etabı iyi derecelerle tamamladık. İkinci gün 2 etapla birincilik elde ettik. Ayrıca şampiyonanın açılış ve kapanış gösteri ve ödül takdimleri için Yakın Doğu Üniversitesi, İkas Süpermarket ve Günsel‘e teşekkür ederiz, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’na ve organizasyona teşekkür ederiz, güzel bir sezon yaşadık. Yeni sezonda görüşmek üzere” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsüne seyirci akın etti!
YDÜ Kampüsü içerisinde İkas Süpermarket kurulan ve Günsel önünde devam eden yarış arenasında İkas Seyirci Özel Etabı ve Günsel Seyirci Özel Etabına ilgi büyüktü. Drift, Tırmanma ve Time Attack araçlarının gösterilerini kalabalık bir izleyici kitlesi izledi. Gösteri ekiplerine de “en iyi derece” ödülleri takdim edildi..

İkas Süpermarket önünde kurulan kupa sahnesinde, dereceye girenlere kupalarını Near East Bank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Haskasap, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Cemre S. Günsel Haskasap, Çağkan Yapı İskele Direktörü Çağkan Bozalanlar, KKTOK Başkanı Tigin Kişmir, KKTOK Asbaşkanı Mahmut Sezinler, Near East Bank ve İkas Süpermarket yetkilileri ile Çağkan Yapı yetkilileri takdim ettiler.

Şampiyon Melekler İçin de Yarışıldı!
Sınıf 2 harici araçların yarıştığı Şampiyon Melekler Kupası Şampiyonu Bilgimer Rally Team’den Selen -Ali Burhan Sevil ikilisinin oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu