KıbrısManşetMotor SporlarıToplum

Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonası bugün yapıldı

Turing ve Otomobil Kurumu’nun düzenlediği Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonası’nın 1. yarışı bugün gerçekleşti

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun Basel Holding ana sponsorluğunda, Limon Fatura, Aveon Sigorta, Eurol, Rinata Parts & Oils ve Near East Bank katkılarıyla düzenlemiş olduğu, Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonası’nın 1. yarışı 9 Nisan Cumartesi günü toplamda 15 aracın kayıt olması  ve 11 aracın finish görmesiyle St. Hilarion ’da gerçekleşti.

Oldukça yoğun Seyirci Katılımı ile Saat 14.00’de başlayan ve yaklaşık 2 buçuk saat süren yarışta, ekipler tırmanma etabını 1’i deneme olmak üzere 3 kez aynı güzergâhı geçtiler.

1. Tırmanma’da sınıflara göre dağılımda, sıralama şu şekilde gerçekleşti; E2’de birinci Methoidis Arygorou – Grygoris Arygorou, ikinci Gölgem Paşa – Ali Paşa oldular. E4’de birinci Co-pilotsuz yarışan Doğa Koyuncu olurken, ikinci Ahmet Bağrıaçık – Huri Bağrıaçık ikilisi, üçüncü ise İbrahim Say – Yasmin Salahi ikilisi geldiler. E3’de birinci Crosskart aracıyla yarışan Hasan Yücebaş oldu.Kadınlarda ise Gölgem Paşa-Huri Bağrıaçık günü 1.olarak tamamladılar.

Genel Klasman sıralamasında ise Doğa Koyuncu en iyi zamanı yaparak lider olurken, ikinci 7,830 saliselik farkla Methoidis Arygorou – Grygoris Arygorou ikilsi ve üçüncü ise son etapta gösterdiği performansla Ahmet Bağrıaçık – Huri Bağrıaçık ikilisi oldular.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu