EkonomiKıbrısManşetToplumTürkiye

Kuzey Kıbrıs’a yatırım ele alındı

İstanbul Sanayi Odası yönetim kurulu ve üyeleri KKTC ziyaretinde Creditwest Bank yetkilileriyle de bir araya geldi

İstanbul Sanayi Odası yönetim kurulu ve üyeleri KKTC ziyaretinde Creditwest Bank yetkilileriyle de bir araya geldi.

 İLK ZİYARET CREDİTWEST BANK’A
İstanbul Sanayi Odası (İSO) meclisi başkanlık divanı, İSO yönetim kurulu üyeleri ve İSO meclis üyeleri 19-21 Ekim tarihleri arasındaki KKTC ziyaretinde Creditwest Bank’ı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş ve Genel Müdür Mazher Zaheer ile de görüştü. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile beraberindeki İSO heyetinin; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ekonomi ve Enerji Bakanı ve TC Lefkoşa Büyükelçisi ziyaretlerinden önce ilk olarak Creditwest Bank ile yaptığı temas özellikle dikkati çekti. Heyet ayrıca, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası yetkilileriyle de ayrı ayrı yatırım toplantıları gerçekleştirdi.

ZAHEER:  İŞ BİRLİKLERİ GÜÇLENMELİ
Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer ziyarette yaptığı konuşmada İstanbul Sanayi Odası heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Zaheer, bu ziyaretin, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs yatırımcılarının iş birliklerinin güçlenmesi, yeni yatırım fırsatlarının yaratılması ve stratejiler planlanarak ekonominin geleceğini şekillendirme konusunda önemli katkıları olacağına da işaret etti. İSO Yönetim Kurulu üyesi olarak etkinliğe katılan İmam Altınbaş ise oda yönetimi ve üyeleri ile Kuzey Kıbrıs’a gelerek desteklerini fiziki olarak da belirttiğini ifade etti.

ALTINBAŞ: SANAYİCİLERİ DESTEKLİYORUZ
Creditwest Bank Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş yaptığı konuşmada Türkiye sanayicilerini Kuzey Kıbrıs’ta ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduklarını, heyetin Kuzey Kıbrıs’taki ilgili oda ve kurumlarla yapacakları toplantılarla istişarelerin artacağına inandıklarını belirtti. Oda yönetiminin KKTC’yi Türkiye’nin bir parçası olarak görmesinden ve desteğinden mutluluk duyduklarını da söyledi. Sofu Altınbaş ise konuşmasında iki ülke sanayicilerinin birbirini desteklemesinin önemini vurguladı.

BAHÇIVAN: EKONOMİDE YER ALMAK İSTİYORUZ
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise Türk sanayicileri olarak Kuzey Kıbrıs ekonomisinde fiili olarak yer almak istediklerini ifade belirtti. Oda olarak bilgi birikimlerini ve yatırım kaynaklarını Kuzey Kıbrıs’a yönlendirmek istediklerini anlatan Bahçıvan, Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu da ekledi. Altınbaş Ailesi’nın adadaki yatırımlarından övgü ile bahseden Bahçıvan, misafirperverliklerinden dolayı Creditwest Bank’a teşekkür etti. İSO üyeleri tarafından yaratılan katma değerin Türkiye sanayi sektörü içindeki payı %35-%40 arasında olduğu biliniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu