DünyaGenelManşet

Kuzey Kore’de ‘kayıp mermi’ alarmı

Kuzey Kore'de kaybolan mermiler ülkeyi alarma geçirdi. Lider Kim Jong-un ordunun kaybettiği mermiler bulunana kadar Çin sınırındaki Hyesan kentinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Kuzey Kore’de Çin sınırındaki Hyesan kentinde ordu, 653 mermiyi kaybetti, ülke alarm durumuna geçti. 7 Mart’ta kayıp olduğu bildirilen mermilerin tespit edilmesiyle kentte seferberlik başlatıldı. Devlet Başkanı Kim Jong-un, tüm kentin karantinaya alınmasını istedi ve mermiler bulunana kadar kentte sokağa çıkışı yasakladı. Yetkililerin mermileri bulmak için ev ev dolaştığı belirtilirken adını açıklamayan bir kent sakini de “Şehir 653 mermi bulunana kadar karantinada kalacak” dedi.

Kuzey Kore, Covid-19 pandemisinin patlak vermesinin ardından ordu birliklerini Çin sınırında konuşlandırmış ve ülkeye girişleri kapatmıştı. Son dönemde art arda füze denemeleriyle dikkat çeken ülkede kayıp mermilerin orduda endişeye yol açtığı, askerlerin ilk başta durumu rapor etmeden mermileri bulmaya çalıştığı ama başaramadığı aktarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu