EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetToplum

Kuzey’den konut kiralayanlar arttı

Güney Kıbrıs’ta ev kiralarının 800-1200 Euro’ya ulaşması öğrencileri ve genç çiftleri yeni arayışlara itti.

Güney Kıbrıs’ta ev kiralarının 800-1200 Euro’ya ulaşması öğrencileri ve genç çiftleri yeni arayışlara itti.

 KUZEY’E YÖNELDİLER
Güney Kıbrıs’ta konut kiralarının çok yüksek olması nedeniyle Kuzey Kıbrıs’tan özellikle apartman dairesi kiralayanların sayısında büyük artış olduğu bildirildi. Haravgi gazetesi, Güney Kıbrıs’taki “binlerce” kişinin, özellikle de üniversite öğrencisi ve genç çiftin; ağırlaşan ekonomik durumdan bezdiğine dikkat çekti. Gazete, yaşanan sıkıntıların kiralık konut arayan gençleri Kuzey Kıbrıs’a yönlendirdiğine işaret etti. GIYNIK Property, Eylül 2022’de Rum üniversite öğrencilerinin özellikle Lefkoşa Kermiya civarında ev kiraladıklarını gündeme taşımıştı. Rum milletvekili Alekos Trifonidis de Kuzey’den ev kiralayan Rum öğrencileri evlerinde ziyaret ettiğini açıklamıştı.

GENÇLER ÜMİTSİZ
 Birçok üniversite öğrencisinin Kuzey Kıbrıs’ta kiralık ev aradığını belirten gazete, özellikle Lefkoşa’nın Rum kesimindeki fiyatların çok yüksek olması nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakanlar olduğu haberini hatırlattı. Güney Kıbrıs’ta ortalama ev-daire kiraları 800-1200 Euro arasında değişiyor. Genç bir çiftle konuşan Haravgi, Güney Kıbrıs’ın ekonomik krize girdiği 2013 yılında evlenen bu çiftin bugün “Kiralayacak ev bulmakta ilk kez bu kadar ümitsiziz” dediğine dikkat çekti ve çiftin, “Kira fiyatlarındaki bu çılgın artış devam ederse insanlar toplu halde işgal bölgelerine yönelecekler” sözlerine yer verdi.

GÖÇ YERİNE KUZEY
Gazete, genç çiftin, yurt dışına göç etmeyi düşündüğünü ancak bu riski alamadıklarını, şimdi Kuzey’den ev kiralamayı düşündüklerini; hatta geri dönülmez şekilde gerekli prosedürü başlattıklarını belirtti. Çift, “Araştırdık biliyoruz. Neden burada ödediğimizin üçte birini ödeyerek orada kalmayalım? Orada kalmak bizim için hiç sorun değil çünkü hayatta kalmak ve daha kaliteli yaşam her şeyin üzerindedir. İtirazı olanlar kendini bizim yerimize koysun. Yaşamak istiyoruz, sadece adaletsiz bir devlette hayatta kalmak değil…” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu