GenelKıbrısManşet

Kuzu eti, kilo başına 100 TL “hizmet bedeli oyunu” ile 650 TL’den satılıyor!

-Mine İçsel

Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla birlikte ülkemizde kuzu etinin kilosunun 550 TL’den satılacağı açıklandı. Başbakan Ünal Üstel tarafından yapılan açıklamada, kuzu etine “narh” uygulanacağı duyurularak,  bir yaşını geçmemesi şartıyla devletin üreticiye kuzu başına 800 TL teşvik verileceği de belirtildi.

“Kasaplar 550 TL’den satmak istemiyor”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ve Kasaplar Birliği arasında “Küçükbaş Hayvancılıkta Tavan Fiyat Belirleme Protokolü’ imzalamasıyla açıklanan karar memnuniyet yaratmadı. Sabah saatlerinde Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Küçükbaş Hayvancılıkta Tavan Fiyat Belirleme Protokolü’nü imzalayanların kendisini aradığını fiyatta yanlış hesaplama yapıldığını söylediklerini kaydetti. Naimoğulları, “Kasaplar kuzu etini 550 TL’ye satmayacağını söylüyor” diye konuştu.

Hizmet bedeli 100 TL

Bakanlıklar tarafından denetime tâbi tutulacağı açıklanan kuzu eti fiyatlarında, yaşanan gelişmeler sonrası ilginç bir uygulamalar gündeme geldi. Bazı kasaplar “hizmet bedeli” adı altında, kuzu etini açıklanan fiyatın 100 TL daha üzerinde satmaya başladı. Kilo başına 100 TL’lik hizmet bedeli talep eden kasaplar; kuzu eti 550 TL olarak duyurulsa da halka 650 TL’den satılmış oluyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu