EkonomiGenelKıbrısManşet

Kyanit Parke binalarda verimliliği artırıyor

Kyanit Parke, inşaat ve yapı sektöründeki gelişmeleri ve pazarda ortaya çıkan yeni talepleri yakından takip ediyor

Kyanit Parke, inşaat ve yapı sektöründeki gelişmeleri ve pazarda ortaya çıkan yeni talepleri yakından takip ediyor

Sektörün öncü firması 29 farklı yapı malzemesi yanında 6 çeşit Bims grubu malzemesi de üretiyor

29 FARKLI YAPI MALZEMESİ ÜRÜNÜ

Kyanit Parke, inşaat ve yapı sektöründeki gelişmeleri ve pazarda ortaya çıkan yeni talepleri yakından takip ederek güçlü kurumsal yapısı ve sermayesi ile sektörün öncü firmalarından biri olmayı sürdürüyor. İnşaat sektörüne tamamen kendi üretimi olan; beton parke, bordür, beton blok, bims blok ve alt yapı ürünleri olmak üzere toplamda 29 farklı yapı malzemesini, renk seçenekleriyle 72 çeşit ürünle sağlayan Kyanit Parke, 6 çeşit Bims Grubu ürün ile de temel inşaat yapı malzemesi üretimi gerçekleştiriyor. Kyanit Parke, Değirmenlik’teki üretim tesislerinde hammadde olarak pomzadan (ponza) yararlanarak 4 farklı ölçüde Bims blok ve 2 farklı ölçüde asmolen üretip, tüketicilerin kullanımına sunuyor.

UYAL: İNŞAAT SEKTÖRÜNE ÖNEMLİ BİR HİZMET SUNUYORUZ

Kyanit Parke Genel Müdürü Gökhan Uyal, Bims üretimiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Fabrikamızda ürettiğimiz ve hafif yapı elemanları diye adlandırdığımız Bims blok ile inşaat sektörüne önemli bir hizmet sunuyoruz. Yapı sektörünün son yıllarda giderek daha fazla talep gösterdiği bir ürün olan Bims’in özellikle iç ve dış duvarlarda kullanımı çok yaygınlaştı. Bunun dışında, çatı ve baca imalatında, asmolen döşemelerde, bahçe duvarlarında da tercih ediliyor.”

“ÇEVRE VE İNSAN DOSTU”

Ünal, pomza ve çimentodan oluşan Bims bloklarının, radyoaktif ve toksit madde içermediğini, doğal bir yapı malzemesi olması sebebiyle çevre ve insan sağlığına karşı olumsuz bir etkisi bulunmadığını belirterek, “Bilakis, üretim aşamasında herhangi kimyasal veya biyolojik bir teknik kullanılmadığından çevre dostu olarak kabul edilmekte. Yapı sektörümüzün düzenli bir şekilde artan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, hammadde tedarik sürecinden üretimin tüm safhalarına kadar tamamen entegre bir işleyiş içerisinde Bims üretimimizin maksimum seviyede gerçekleşmesini mümkün kılıyoruz. Bims kullanımındaki yaygınlaşmaya paralel olarak binaların verimliliğini artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

“HAFİF, DAYANIKLI”

Volkanik bir kayaç olan pomza (ponza) ile üretilen Bims, çok gözenekli bir yapıya sahip olması nedeniyle hafiftir ve doğal gözenekleri sayesinde çok iyi ısı ve ses yalıtımı sağlar. Erime sıcaklığı yüksek olan Bims, eridiğinde de çevreye zararlı herhangi bir gaz çıkartmaz ve yangına karşı etkin koruma sağlar. Bims’in en önemli özelliklerinden birisi de hafifliği sayesinde bina ağırlıkları üzerindeki olumlu etkisidir. Bims, tuğlaya kıyasla, yüksek elastikiyete sahip olduğundan diğer yapı elemanlarına göre daha fazla mukavemete sahip. Betona göre 6 kat daha esnek olduğu için kırılma ve çatlamalar minimum seviyede olurken darbeleri absorbe etme özelliği de var.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu