GenelKıbrısManşet

LAÇ bölgesi baştan aşağı yenileniyor

Yetersiz altyapı nedeniyle sel baskınları yaşanan Lapta-Alsancak-Çamlıbel bölgesinde yoğun çalışma var

Yetersiz altyapı nedeniyle sel baskınları yaşanan Lapta-Alsancak-Çamlıbel bölgesinde yoğun çalışma var

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Uzun yıllardır el değmeyen altyapı nedeniyle sel baskınları yaşanan Lapta-Alsancak-Çamlıbel bölgesinde yenileme çalışmaları sürüyor. Nisan ayında etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle Lapta, Alsancak ve Karşıyaka bölgelerinde meydana gelen yol çökmeleri, yıkılan duvarlar ve dere tahribatları belediye ekipleri tarafından giderilmeye devam ediyor.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

LAÇ Belediyesi sınırlarında yaşanan sel sonrası ilk andan itibaren çalışmalarını başlatan LAÇ Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, ekipleri ile birlikte sahada incelemelerde bulundu. Vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gidermek adına çalışmaların son hızla devam ettiğini belirten Başkan Ataser; “Lapta, Alsancak ve Karşıyaka bölgesinde su taşkınları konusunda yaptığımız çalışmalarda derelerin yönlerinin değiştiği; akarların devamının olmadığı veya kapatıldığı, suyun gidecek yerinin kalmadığı, yok olduğu tespit edildi” dedi.

DENİZE ULAŞIM SAĞLANIYOR

Ataser, yapılan bu tespitlerin ardından, suyun denize ulaşmasını sağlamak için harekete geçtiklerini anlatarak, çöyle devam etti: “Hem hizmet satın alarak hem kendi imkânlarımızla dereler ve su akarlarının denize doğru ulaşılması için temizlik çalışmaları sürerken, bir yandan da kutu menfez yapılıyor. Yıkılan duvarlar ve tahrip olan yollar belirlenen programlar dahilinde tadil edilmeye devam ediyor. Ayrıca gelecek yıllarda bu tür sorunlar yaşanmaması için gerekli tüm önlemler alınarak, oluşan olumsuzlukların en aza indirilmesini amaçlamaktayız”.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu