GenelKıbrısManşetSiyaset

“Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyacağız”

Cevdet Yılmaz, KKTC’nin her alanda gelişmesi hedefiyle, tarım, enerji, eğitim, sağlık, karayolları altyapısında atılacak adımlar konusunda kararlı olduklarını vurguladı

Cevdet Yılmaz, KKTC’nin her alanda gelişmesi hedefiyle, tarım, enerji, eğitim, sağlık, karayolları altyapısında atılacak adımlar konusunda kararlı olduklarını vurguladı

“KKTC’NİN VİTRİNİ OLACAK”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün ülkemize geldi. Tarımın önemine dikkat çeken Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, savaşların, hava şartlarının tarımın önemini daha da artırdığına vurgu yaptı. Bu çerçevede ülkede sulama master planı ile ilgili önemli bir çalışma yapacaklarını ifade eden Yılmaz, hedeflerinin, KKTC’de, tarımsal verimlilik ile üretimi artırmak, halkın sağlıklı gıdaya erişimi ve yeterliliği artırmak olduğunu kaydetti. İktisadi ve mali iş birliğinin de bir bir gözden geçirileceğini belirten Yılmaz, yeni terminal binasına da değindi. Çok büyük bir eserin ülkeye kazandırıldığını işaret eden Yılmaz, “KKTC’nin vitrini olacak” dedi.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sorunları büyütmek değil, halk yararına çözmek için çalıştıklarını işaret eden Yılmaz, enerji konusunda da karşılıklı kablo ile enerji arz güvenliğine katkı yapacak bir sistem kurulacağını, bu dev esere de başladıklarını kaydetti. Altyapı çalışmaları ardından yapımına geçileceğini ifade eden Yılmaz, bu çalışmaların iki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluğun nişanesi olduğunu vurguladı.

ÜSTEL: ARAMIZDAKİ BAĞ FİNANSAL DEĞİL GÖNÜLDENDİR

Başbakan Ünal Üstel de, ülkenin altyapısı ve ekonomiye yönelik büyük çalışmalar yapacaklarını vurguladı. KKTC’nin 9 körük, 21 uçak parkı ile modern çağdaş dünya havalimanları ile rekabet edebilen bir hava limanına kavuştuğunu ifade eden Üstel, Yılmaz ile İktisadi ve mali iş birliği anlaşmasını ele alacaklarını kaydetti. Ülkede yeni yeni projeler ile eğitim sağlık altyapıda yapılacak yatırımlarla halkın refahını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Üstel, “aramızdaki bağ finansal değil, gönüldendir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu