KıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Lağım kokan şehirler istemiyoruz

Eğriyi doğruyu iyice hesaplayarak bunu yapmalıyız. Çocuklarımıza lağım kokulu şehirleri, hijyenden yoksun pis bir çevreyi layık görenlere asla geçit vermeyelim

Yerel seçimlerde son dönemece girdiğimiz bir haftadayız artık.. Adayların şirinlik yapacağı projelerini sunacağı son üç beş gün var önümüzde.

Kuşku yok ki, yerel yönetimlerde  gerçek anlamda halkına ve onun yaşam olgularına saygı duyacak, enerjik, yaratıcı, aktif ve doğru olan başkanları  ve üyelerini seçelim.

Onurlu insanlara şans verelim, işini düzgün yapacak potansiyeli karakteristik duruşunda barındıran adayları destekleyelim.

Hepimiz de farkındayız ki yerel seçimlerde

parti rozetlerinin değil kişisel karakterlerin, yeteneklerin ve iletişim becerisi sahibi kişilerin bu yarışta olması çok ama çok önemlidir.  Yaşanmakta olan onlarca sorun büyük açmazlar, mandıra görüntüsünden farksız  olan kentler  bir yana, ülkenin içinden geçtiği içler acısı kaotik durum yerel seçimlerde yapılacak tercihlerin ne denli önemli sonuçlar doğuracağını idrak etmek açısından son derece önemlidir.  Dolayısıyla kentlere en iyi hizmeti sunacak olan adayları sandıkta belirlemek durumundayız. Bugün yaşadığımız kentleri ya ferah güvenilir tertemiz imrenilen  birer kent pozisyonuna taşıyacağız. Ya da yine yalana dolana itibar edip pislik ve düzensizlik içinde yaşam kalitemizi aşağıya çekeceğiz. Nitekim bu seçimler vatan millet edebiyatı ile salla gitsin nutuklarına heba edilecek bir seçim değildir. Zaten bunu hepimiz çok iyi biliyoruz, zira içinde yaşadığımız şehirlerde bunları deneyimleme şansını bulduk.

Pis bir çevre, lağım kokusundan geçilmeyen kentler, çöplerin toplanmadığı, temizlik hizmetlerinin haftalarca aksatıldığı, sosyal belediyecilik anlayışının göçüp gittiği şehirlerde yaşamak zorunda kaldık.

İşte tam da bunun içindir ki tercihlerinizi yaparken çok iyi tartıp ölçmeliyiz.

Eğriyi doğruyu iyice hesaplayarak bunu yapmalıyız. Çocuklarımıza lağım kokulu şehirleri, hijyenden yoksun pis bir çevreyi layık görenlere asla geçit vermeyelim.

Yerel seçimlerin asla asla siyasal ve ideolojik bir yanı yoktur. Bu nedenle kimsenin milli duygularınızı istismar etmesine müsaade etmeyin. Yerel seçimlerde yapacağınız tercihlerde en önemli unsur adayların nitelikleri yanında bugüne kadar ortaya koydukları referanslar ve en önemlisi karakteristik duruşudur.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu