KıbrısManşetToplum

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi, iki tane itfaiye aracı satın aldı

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi yurt dışından iki tane itfaiye aracı satın aldı. Belediye Başkanı Fırat Ataser, konuya ilişkin açıklama yaparak, itfaiye araçlarından birinin Tepebaşı köyüne diğerinin ise Alsancak Milli Parkı’na konuşlandırılacağını belirtti

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi yurt dışından iki tane itfaiye aracı satın aldı. İtfaiye araçları bölgede konuşlandırılmak üzere Polis Genel Müdürlüğü iş birliğinde İtfaiye Müdürlüğüne teslim edilecek. 

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Malumunuz geçtiğimiz yıl bölgemizde büyük bir yangın felaketi yaşadık. Yangına zamanında müdahale çok önemli. Bizde bölgemizde bir daha benzer sorunlarla karşılaşmamak adına yurt dışından 2 itfaiye aracı aldık” dedi.  

İtfaiye araçlarından birinin Tepebaşı köyüne diğerinin ise Alsancak Milli Parkı’na konuşlandırılacağı bilgisini paylaşan Ataser, “Polis Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü iş birliği içinde bölgemizdeki yangın olasılığını hem azaltmak hem de olası bir yangın anında daha hızlı davranmak için Belediye olarak üzerimize düşen sorumluğu yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.  

Ataser, “Bölgemize hayırlı olsun itfaiye araçlarımız. Umarız gerek kalmaz. Ancak tedbiri elden bırakmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızı da bu vesile ile bir kez daha uyarıyoruz, kuru otlarınızı sürün, ormanlık alanlarda ateş yakmayın, sigara izmaritlerinizi yollara atmayın” açıklamasını yaptı.  

Diğer Haberler

Başa dön tuşu