GenelKıbrısManşet

Lapta Belediye Başkanı: Lapta Belediyesinde grev ve eylem yapılması asla kabul edilebilir değil

Lapta Belediyesi Başkanı Mustafa Aktuğ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Lapta Belediye çalışanlarının maaş geriliği konusunun ilk önce kendisini üzdüğünü yineledi.

Gıynık Sosyal Medya

Lapta Belediyesi Başkanı Mustafa Aktuğ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Lapta Belediye çalışanlarının maaş geriliği konusunun ilk önce kendisini üzdüğünü yineledi. 

Belediye başkanı Mustafa Aktuğ, ekonomik kriz bir yana maaş geriliklerinin de psikolojik anlamda da yıprattığı belirterek, konu için çözüm çalışmalarının devam ettiğini yineledi. 

Aktuğ, belediye çalışanlarının maaş geriliğinin kaynağının geçmiş borçlar olduğunu ve 2021 devlet katkı payına artış verilmemesi olduğunun aşikar olduğunu belirterek, bu konu ile ilgili sendikalar önderliğinde Cumhuriyet Meclisi önünde eylem gerçekleştirilmesine rağmen sonuç alınmadan Lapta Belediyesinde grev ve eylem yapılmasının asla kabul edilebilir olmadığını ifade etti. 

Pazartesi akşamı kendisinin çağrısı ile acil meclis toplantısı gerçekleştirdiklerini, meclis üyeleri ile yaptığı görüşmelerin ardından ise bugün Maliye Bakanlığı, Bakanı ve Müsteşarları ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından Başbakan ile görüştüğünü ifade ederek, gerçekleştirdikleri görüşmeler neticesinde “her ne kadar belediyeyi borçlandırmak istemeseler de” tek alternatif çözümün belediyenin borç yapılandırmasına gitmek olduğunu belirtti. 

Yarın itibariyle muhasebe ile yapacakları çalışmalar ve büyük ihtimalle akşamında meclise sunacakları önerisi sonrasında sürecin devam edeceğini ve önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu Kararı ile neticeye varacaklarını belirten Aktuğ, personelinin maaş alacakları konusu üzerinden politika yapılmasını esefle kınarken, geçmişin kötü ekonomik kalıntıları ve güncel belediye dışı negatif etkenleri göz ardı ederek, mevcut durumun sadece kendi yönetimine yüklenmeye çalışılmasının hayalperestlik olduğunu ve bunun sadece kamuoyu ve personeli kışkırtmak için olduğunu gözlemlediğini ifade etti. 

Aktuğ, “Bir kez daha ilgili her kesimi aklı selim davranmaya davet eder, gelişmeleri sizlerle paylaşacağımı belirtirim, yinelerim.” dedi. 

Mustafa Aktuğ’un paylaşımı şu şekilde: 

“Kamuoyuna bildirim.  

Bildiğiniz üzere son iki gündür Lapta Belediyesi çalışanları grevde. 

Personelimizin maaş geriliği konusunun ilk önce beni üzdüğünü yinelemek isterim.  

Dünyayı ve ülkemizi saran ekonomik kriz bir yana maaş gerilikleri onları ekonominin yanında psikolojik anlamda da yıpratmaktadır. Daha önce de sizleri bilgilendirmiş ve konu için çözüm çalışmalarımızın devam ettiğini anlatmıştım.  

Lapta Belediyesindeki maaş geriliğinin kaynağının geçmiş borçlar ve 2021 devlet katkısına artış verilmemesi olduğu aşikâr ortada dururken ve bu konuda ilgili sendika önderliğinde ve diğer belediyelerde örgütlü sendikalarla birlikte Cumhuriyet Meclisi önünde eylem gerçekleştirmelerine rağmen sonuç alınmadan, Lapta Belediyesinde grev ve eylem yapılması asla kabul edilebilir değildir.  

Pazartesi akşamı benim çağrımla gerçekleştirdiğimiz acil meclis toplantısında, meclis üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında, bugün gerek Maliye Bakanlığında, Bakanımız ve Müsteşarları ile gerekse sonrasında Başbakanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, her ne kadar da belediyeyi borçlandırmak istemesek de personelimizin mağduriyetini gidermek için bu aşamada tek alternatif çözümün, maalesef borç yapılandırmasına gitmek olduğu görülmektedir.  

Yarın itibari ile muhasebemizin yapacağı çalışmalar ve büyük ihtimalle akşamına meclisimize sunacağımız öneri sonrasında süreç devam edecek ve önümüzdeki hafta bakanlar kurulu kararı ile neticeye varacaktır.  

Personelimin maaş alacakları konusu üzerinden politika yapılması konusunu esefle kınar, geçmişin kötü ekonomik kalıntıları ve güncel belediye dışı negatif etkenleri göz ardı ederek, mevcut durumun sadece şu anki yönetime yüklemeye çalışmanın hayalperestlik olduğu ve sadece personeli ve kamuoyunu kışkırtmak için yapıldığını görmekteyim.  

Bir kez daha ilgili her kesimi aklı selim davranmaya davet eder, gelişmeleri sizlerle paylaşacağımı belirtirim, yinelerim.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu