EkonomiGenelKıbrısManşet

Larnaka ilk kez Limasol’u geçti

Güney Kıbrıs’ta emlak yatırımları konusundaki ankette şaşırtıcı sonuçlar

Ankete katılanların %38,9’u “Larnaka” derken, yabancıların gözdesi Limasol %33,3’te kaldı

EMLAK YATIRIMI İÇİN EN İYİ ŞEHİR… Güney Kıbrıs’ta bir zamanlar “ihmal edilen şehir olan Larnaka” gayrimenkul yatırımları için en çekici şehir olarak ortaya çıktı. Danos/BNPRE Group tarafından yürütülen bir sektör araştırmasında, Larnaka’nın emlak piyasasının hızla güçlenerek, yatırım alan şehirlerarasında ön saflarında yer alacağı ve gecikmiş bir patlamayla emlak cenneti haline geleceği öngörülüyor. Araştırmayı yapan şirketin CEO’su Panos Danos, “Geliştiriciler, emlakçılar ve emlak değerleme uzmanları, Larnaka’nın yatırım yapılacak en iyi yer olduğu konusunda hemfikir” dedi.

LARNAKA %38,9 İLE ZİRVEDE… Sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanan anket, her 10 gayrimenkul paydaşından neredeyse 4’ünün Larnaka’nın emlak geliştirme için daha iyi pazarlık şartlarına sahip şehir olduğuna inandığını gösteriyor. Gayrimenkul yatırımlarındaki eğilimleri ölçen anket sonuçlarına göre Larnaka, %38,9 ile grafiğin zirvesinde yer alırken, Güney Kıbrıs’ın emlak geliştirme merkez üssü olan Limasol %33,3 oranında kaldı. Panos Danos Larnaka için, “Kasaba daha cazip fiyatlarla her şeye sahipken, devam etmekte olan altyapı projeleri kesinlikle şehre yeni bir soluk getirecek” dedi.

YATIRIMCILARA SUNULAN OLANAKLAR… Larnaka ankette, potansiyel getirilerine kıyasla pahalı olduğu düşünülen mülkler nedeniyle Limasol’u geride bırakırken, sonuçlar konusunda yapılan yorumda, “Larnaka’nın sunabileceği çok şey var. Arsa daha ucuz, kuleler, oteller ve boru hattındaki yeni marina ve liman gibi projeler oyunun kurallarını değiştirecek” denildi. Ayrıca, Larnaka limanı ile yat limanının uzun zamandır beklenen 1,2 milyar Euro’luk yeniden geliştirilmesi projesi konusunda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi hükümetinin, Kıbrıslı-İsrailli yatırımcılarla Aralık ayında sözleşme imzaladığı da hatırlatılarak, yatırım için son engelin de geçildiği vurgulandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu