Güney KıbrısKıbrısManşetSeyahatToplum

Larnaka projeleri, şehri ‘Turist Haritasına’ sokacak

Vyras dün yaptığı açıklamada, otel inşaatı ve Larnaka'daki eski petrol rafinerileri bölgesinin yeniden geliştirilmesi de dahil olmak üzere diğer projelerin tamamlanmasının bölgeyi ülkenin turizm haritasına yerleştireceğini söyledi.

Çeviri – Meyil Avcan

Larnaka Belediye Başkanı Andreas Vyras dün yaptığı açıklamada, otel inşaatı ve Larnaka’daki eski petrol rafinerileri bölgesinin yeniden geliştirilmesi de dahil olmak üzere diğer projelerin tamamlanmasının bölgeyi ülkenin turizm haritasına yerleştireceğini söyledi.

Larnaka Turizm Geliştirme ve Tanıtım Şirketi’nin (ETAP) başkan yardımcısı olan Belediye Başkanı, Dünya Turizm Günü vesilesiyle düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Larnaka Turizm Kurulu Başkanı Dinos Lefkaritis, “Bu yıl Larnaka’da turizm vasattı, ancak geçen yıldan daha iyiydi” dedi.

Lefkaritis, bölgenin Rusya, Birleşik Krallık ve Almanya gibi geleneksel ana pazarlardan ziyaretçi çektiğini, ancak “koronavirüs pandemisinin sınırlamaları nedeniyle” önceki yıllara göre daha az sayıda ziyaretçi çektiğini söyledi.

Ancak Polonya, Macaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Lübnan ve Fransa gibi ülkelerden de ziyaretçiler geldiğini ekledi.

Etap Başkanı, Kasım ayına kadar gerçekleşen veya planlanan çeşitli Avrupa ve uluslararası spor etkinliklerinin de Larnaka’nın rezervasyonlarına katkıda bulunduğunu ekledi.

Etkinlikler arasında Beach Sambo, atıcılık, okçuluk, yüzme ve tenis sayılabilir.

Lefkaritis, Kıbrıs Okçuluk Federasyonu ve Pila topluluk konseyinin spor turizmini de çekecek bir stadyumun Eylül ayı sonuna kadar açılmasının beklendiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu