Güney KıbrısManşet

Larnaka’da “sahte” Türk bankası

“Turkish International Investment Bank” isimli bankanın, Güney Kıbrıs’ta ruhsatlı bir kurum olmadığı belirtildi

Larnaka merkezli olduğu belirtilen TIIB’nin Rum Merkez Bankası’nda kaydının bulunmadığı açıklandı.

 

TİKEN’e açıklama yapan KKTC bankacılık çevreleri, bankanın KKTC’de de faaliyet gösterdiği yolundaki iddialarını yalanladı

ÖZEL HABER

 

GÜNEY’DE RUHSATI YOK AMA…

Genel Merkezi’ni Güney Kıbrıs’ın Larnaka kenti olarak gösteren ‘Turkish International Investment Bank’ın (TIIB) “sahte” (fake) bir kuruluş olduğu bildirildi. TIIB’nin Güney Kıbrıs’ta ruhsatlı bir kurum olmadığı ve Rum Merkez Bankası’nda kaydının bulunmadığı açıklandı. İnternet dünyasında mevcut olan “Turkish International Investment Bank’ın üyeleri ve personelinin tanıtıldığı Linkedin’de de sayfası bulunuyor. Politis gazetesi, Rum Merkez Bankası’nın polis işbirliği sonucunda bahse konu web sayfasını kapattığını yazmasına rağmen, sayfanın hala faaliyette olduğu saptandı.

 

RUHSATI BATI SAHRA’DAN ALMIŞ…

Politis, bankanın web sayfasına girerek müşteri hizmetleri memuru ile iletişime geçtiklerini, kendilerine bankanın Batı Sahra tarafından ruhsatlandırıldığı bilgisinin verildiğini yazan gazete, Batı Sahra olarak bilinen Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti’nin, BM üyesi 45 ülke tarafından tanındığını de belirtti. Web sayfasında yer alan Güney Kıbrıs’a ait telefon numarasını aradıklarını ve iletişime geçtikleri kişinin kendileriyle Litvanya’dan konuştuğunu aktardığını yazan gazete, bu kişinin bankanın hissedarlarının Türkler olduğunu, bankanın; KKTC, Litvanya ve Polonya’da da faaliyet gösterdiğini ilettiğini belirtti.

 

KKTC İDDİASI DA YALAN…

TİKEN Gazetesi’ne açıklamada bulunan KKTC bankacılık çevreleri, “TIIB’nin KKTC’de de faaliyette olduğu” iddiasının yalan olduğunu söyledi. KKTC Merkez Bankası’nın Uluslararası Bankacılık Birimleri (IBU) listesinde de TIIB’nin adına rastlanmadı. TIIB’nin Linkedin sayfasında personel sayısı 20 kişi olarak gösterilirken, çoğu Afrika kökenli isimler içinde sadece bir Lefkoşa, bir de İstanbul’dan isim dikkati çekiyor. Bunlardan biri üniversite öğrencisi olarak gösterilen İbrahim Anam. Arap kökenli olduğu sanılan Anam’ın Facebook hesabında YDÜ’de bilgisayar mühendisliği okuduğu ve “Not Over” isimli bir de kitap yazdığı görülüyor. İstanbul’da gösterilen Alp Aydın’ın yüzü maskeyle kapalı olduğu için ayrıntılı bilgisine ulaşılamadı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu