EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Lavanta kokusu Tatlısu’dan yayıldı

Tatlısu Belediyesi tarafından yetiştirilen lavanta bahçeleri, etkinlikle hasada açılırken, etkinlik alanında kurulan stantlarda ziyaretçilere lavanta şerbeti ve lavanta yağı satışı yapıldı

Tatlısu Belediyesi tarafından yetiştirilen lavanta bahçeleri, etkinlikle hasada açılırken, etkinlik alanında kurulan stantlarda ziyaretçilere lavanta şerbeti ve lavanta yağı satışı yapıldı.

LAVANTA BAHÇELERİ GEZİLDİ
Tatlısu Belediyesi tarafından yetiştirilen lavanta bahçeleri, etkinlikle hasada açıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Tatlısu Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Lavanta Günleri etkinliğine katıldı. Konuşmaların ardından etkinlik lavanta bahçelerinin gezilmesi ve ziyaretçilerin lavanta hasadına katılmaları ile devam etti. Etkinlik alanında kurulan stantlarda ziyaretçilere lavanta şerbeti ve lavanta yağı satışı yapıldı.

TATAR: KKTC’Yİ CAZİBE MERKEZİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Cumhurbaşkanı Tatar hasat şenliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde vurguladığı gibi ‘KKTC’yi cazibe merkezi yapmak’ için çalıştıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeye yapılan yatırımların devam ettiğini belirterek, Türkiye’den getirilen su sayesinde tarımda gelişmeler yaşanacağını, harup yanında Tatlısu bölgesinde lavanta hasadının da yapılmaya başlandığını vurguladı. Lavanta sayesinde oluşacak eko turizm ile ekonomi ve turizme katkıda bulunulacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, kozmetik ve sağlık alanında kullanılan lavantanın ülkeye getirisinin olacağını aktardı.

ATAOĞLU: LAVANTA ÜRETİMİ EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ
Fikri Ataoğlu ise ülkede lavanta üretimini desteklemek ve ekonomik değere dönüştürülmesi için ellerinden gelen katkıyı yaptıklarını söyleyerek, geniş kullanımı olan lavantanın üretimine katkı koyanlara teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu