GenelKıbrısManşet

Ledra Caddesi’nde iş yerleri birer birer kapanıyor

Türk Lirası’nın Euro karşısındaki değer kaybı nedeniyle, Lokmacı Sınır Kapısı’ndan geçiş yapan yüzlerce Kıbrıslı Rum ve yabancı turist için Arasta bölgesi bir cazibe merkezi haline gelirken ve çarşı eski günlerine kavuşurken, Arasta’nın Güney Lefkoşa’daki uzantısı ‘Uzun Yol’ caddesi için aynı şeyleri söylemek mümkün değil

Ledra Caddesi’nde iş yerleri birer birer kapanıyor, kapananın yerine yenisi açılmıyor

GIYNIK ÖZEL-AHMET VAMIK

ADIM BAŞI BOŞ DÜKKAN…

Arasta bölgesinin Güney Lefkoşa’daki devamı olan ve toplum arasında ‘Uzun Yol’ olarak bilinen Ledra Caddesi’nin eski ve ihtişamlı günlerinden eser kalmadı. Özellikle pandemi döneminde, bir daha açılmamak üzere kapanan onlarca iş yerine her gün yenileri ekleniyor. Cadde boyunca, kapanan ve uzun süredir kiralık levhası asılı olan birçok dükkân boş şekilde duruyor. Güney Kıbrıs ekonomisi yüksek bir ivmede seyrederken, bir dönem en lüks mağazalara ev sahipliği yapan caddenin bugünkü vaziyette olmasının birçok sebebi bulunuyor.

KİRALARIN YÜKSEKLİĞİ ESNAFI UZAKLAŞTIRDI…

GIYNIK Gazetesi’nin yaptığı araştırmada, Ledra Caddesi’ndeki kiraların haddinden fazla yüksek olması nedeniyle iş yeri sahiplerinin dükkanlarını boşalttığı öğrenildi. İki çarşıyı birbirine bağlayan Lokmacı Sınır Kapısı’nın açılmasının ardından Kıbrıslı Türklerin sıklıkla uğradığı Ledra Caddesi’ndeki mağazalar ve dükkânlar, TL’nin Euro karşısındaki ciddi değer kaybı nedeniyle en sadık müşterilerini kaybetti. Geçmiş yıllarda, günün neredeyse her saatinde oldukça kalabalık olan fakat açık kalan iş yerlerinin sayısı azaldıkça cazibesini yitiren Ledra Caddesi’nde sessizliğin hâkim olduğu da gözden kaçmadı.

İLGİ AVM’LERE KAYDI…

Güney Lefkoşa’da hizmete açılan devasa alışveriş merkezlerinin de Ledra Caddesi’nin cazibesini yitirmesinde büyük pay sahibi olduğu biliniyor. Alışveriş merkezlerindeki dükkan kiralarının Ledra Caddesi’ne oranla daha uygun olması nedeniyle iş yeri sahipleri tarafından tercih edilirken, Güney Kıbrıs halkı da alışveriş, yemek ve sosyalleşme ihtiyaçları için alışveriş merkezlerini tercih ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu