
Lefke’nin Gemikonağı bölgesinde, Bakırcı Restoran yakınlarında günlerdir aralıksız akan kanalizasyon sularının halk sağlığını tehdit ettiği bildirildi.
Konuyla ilgili Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği’ne çok sayıda şikâyet ulaşırken, Dernek yetkilileri bölgede incelemelerde bulundu.
Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği Başkanı Tamer Dayıoğlu’nun verdiği bilgiye göre, dere kenarında toplanan yurttaşlar, kanalizasyon sularının uzun süredir kontrolsüzce aktığını ve ne hükümetin ne de belediyenin müdahale ettiğini belirtti.
Dayıoğlu bazı vatandaşların “Son çare olarak sizlere başvuruyoruz. Gerekirse Kaymakamlığa da gideceğiz,” diyerek tepkisini dile getirdiğini kaydetti.
Geçtiğimiz yaz da benzer bir sorun yaşandığını hatırlatan Dernek Başkanı Dayıoğlu, bu yılki durumun çok daha vahim olduğunu, yapılan gözlemlerde, yüzeye çıkan lağım sularının yaklaşık 100 metre uzunluğunda bir alana yayıldığını ve yoğun bir kokuya neden olduğunun tespit edildiğini ifade etti.
Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği, halk sağlığını tehdit eden bu çevre felaketine karşı tüm yetkilileri acilen göreve davet etti.





































