GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

“Lefke gelişmeye devam edecek”

Lefke’nin 49’uncu kurtuluş yıl dönümü, Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde ve Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı

Lefke’nin 49’uncu kurtuluş yıl dönümü, Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde ve Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

ŞEHİT VE GAZİLER SAYGIYLA ANILDI
Lefke’nin 49’uncu kurtuluş yıl dönümü nedeniyle Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde ve Atatürk Anıtı’nda törenler düzenlendi. Tatar törende yaptığı konuşmada, Lefke’nin 49’ncu kurtuluş yıl dönümü kutlamalarına katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, şehit ve gazileri saygıyla andı. 20 Temmuz 1974 yılında düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıslı Türklerin bir kısmının özgürlüğe kavuştuğunu kaydeden Ersin Tatar, ardından Cenevre’de görüşmeler gerçekleştirildiğini ancak anlaşmaya ramak kala verilen sözleri yerine getirmeyen Rumların, Muratağa, Atlılar ve Sandallar köylerinde Türkleri katlettiğini söyledi.

“ŞU AN ONURUMUZLA YAŞIYORSAK BUNU HAREKÂTA BORÇLUYUZ”
Türkiye’nin katliamlara seyirci kalmadığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, düzenlenen ikinci barış harekâtı ve mücahitlerin de desteğiyle 14 Ağustos’ta Mağusa’nın ve 16 Ağustos’ta Lefke’nin kurtulduğunu ifade etti. KKTC’nin sınırlarının da çizildiği İkinci Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türkü için önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Şu an onurumuzla yaşıyorsak bunu harekata borçluyuz” dedi. Lefke’nin gelişmesi için projelerin hayata geçtiğine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Lefke Avrupa Üniversitesi, eko turizm ve tarımsal faaliyetlerde ilerlemeler yaşandığını, yeni açılan çevre yolu ile mesafelerin de kısaldığını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu