GenelKıbrısManşetSiyaset

“Lefke gelişmeye devam edecek”

Lefke Belediye Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefke Belediyesi Başkan adayı Aziz Kaya, hayata geçirecekleri projeler sayesinde Lefke bölgesinin gelişimini sürdürme amacında olduklarını vurguladı

“BELEDİYEYİ AYAKTA TUTMAYI BAŞARDIK”

Lefke Belediye Başkanı ve CTP Lefke Belediye Başkan adayı Aziz Kaya, özellikle son 2 yıllık süreçte hükümetin yerel yönetimlere katkı vermediğini ve bunun icraatın önünde büyük bir takoz olduğunu söyledi. Önce pandemi, ardından da ekonomik krizle sarsılan yerel yönetimlere bir de merkezi hükümetin darbe vurduğunu ifade eden Aziz Kaya, buna rağmen uyguladıkları mali disiplinle belediyeyi ayakta tutmayı başardıklarını anlattı. 2014’ten 2020 yılına birçok projeyi hayata geçirdiklerini ancak son 2 yılda yaşanan krizlerden dolayı bazı projeleri bölgeye kazandıramadıklarını kaydeden Kaya, yeni dönemde bu projeleri de gerçekleştireceklerinin sözünü verdi.

“8 BUÇUK YILDA ‘68 MİLYON TL’ BORÇ ÖDEDİK”

Lefke Belediyesi’ni ilk devraldığında borç batağında olduğunu ifade eden Kaya, 8 buçuk yılda ‘68 milyon TL’ borç ödediklerini ifade etti. Aziz Kaya, iki dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptığını 8 buçuk yıldır da belediye başkanı olduğunu dile getirerek, kafasında 3 dönem başkanlık yapmayı tasarladığını ifade etti. Kaya, bilgi ve tecrübe anlamında da Belediye Meclis Üyeliğinin kendisine çok faydası olduğuna değindi.

“PLAJ PROJESİ İÇİMDE KALDI YENİDEN SEÇİLMEM HALİNDE YAPILACAK”

“Plaj projesi içimde uhde olarak kaldı yeniden seçilmem halinde o proje hayata geçilecek” diyen Kaya, projenin zaten hazır olduğunu yaza yetişmesi içinde hemen çalışmalara başlanması gerektiğini kaydetti. Kent park projesini de gerçekleştireceklerine değinen Kaya, bu projenin gençlere ve çocuklara yönelik üniversitenin de hemen yanında bir proje olduğunu belirtti. “4.7 kilometrelik sahil düzenleme projemiz var, birde CNC hamamları denilen bir yer var orayı talep ettik” ifadelerini kullanan Kaya, bu yapının butik otele çevrilmesi için projeleri olduğuna değindi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu