GenelKıbrısManşet

“Lefke halkı cezalandırıldı”

DEVRİM DEMİR

‘Yıkılma tehlikesi var’ denilerek 2018 yılında kapısına kilit vurulan Lefke Kaza Mahkemesi binası unutuldu. ‘Güzelyurt’ Gazetesi’ne konuşan Lefke halkı, her türlü olumsuzluğa maruz bırakıldıklarından dert yandı

70 YILLIK BİNA

‘Tehlikeli’ denilerek kapatılan ve personeli Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne gönderilen Lefke Kaza Mahkemesi gündemden düştü. Lefke esnafını bir nebze ayakta tutan ve 1950 yılından bu yana hizmet veren 70 yıllık binanın akıbetinin ne olacağına ilişkin yıllardır yetkililerden ses çıkmadı.  Lefke’nin ilçe yapılmasından sonra, 2017 yılı ortalarında Lefke Mahkemesi Kaza Mahkemesine dönüştürüldü ancak hizmet veremeden Güzelyurt’a taşındı. Yüksek Adliye Kurulu 17 Eylül 2018 tarihinden itibaren Lefke Kaza Mahkemesi davalarının Güzelyurt’ta görüşülmesi kararı almıştı.

HAZİRAN AYINDA TADİLAT TAMAMLANACAKTI

‘GÜZELYURT’ Gazetesine konuşan Lefke halkı, Lefke Kaza Mahkemesi’nin kapısına kilit vurulduktan sonra, yaklaşık 5 yıldır tek bir çivinin dahi çakılmadığını ifade etti. Ocak ayında tadilatına başlanıp, haziran ayında bitirilmesi beklenen binada başlayan çalışmaların da yarım kaldığını kaydeden Lefke halkı, mahkeme binasındaki elektrik işlerini denetleyecek mühendis olmaması nedeniyle elektrik tadilatını yapan firmaya ödeme yapılmadığını ve işlerin durduğunu söyledi.

“POLİSE VERİLECEKTİ VERİLMEDİ”

Lefke Kaza Mahkemesi’nin kapanması ile en küçük bir sorunda Güzelyurt’a gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, mahkeme binasının Lefke Karakolu’na verileceğini ancak onun da yapılmadığını ifade etti. ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuşan vatandaşlar, her türlü mağduriyeti yaşadıklarını ifade ederek, “Mahkemelerin kapısına tadilat yapılacak diye kilit vuruldu fakat üzerinden seneler geçti. Lefke Polis Karakolu’na verilecek dendi ne yazık hiçbir şekilde bir hareket görmedik” dedi.

HER TÜRLÜ EZİYETİ YAŞIYORLAR

Lefke ve civarında yaşayan vatandaşlar, Lefke’deki diğer devlet dairelerinin de Lefke’nin bucak dönemindeki gibi yetersiz olduğuna değinerek, “Lefke halkı hala daha devlet dairelerindeki işleri için Güzelyurt veya Lefkoşa’ya gitmek zorunda” diyerek dert yandı. 1977 yılına kadar Lefke’de bulunan Polis Müdürlüğü’nün o tarihte Güzelyurt’a taşındığını ve Lefke’nin ilçe oluşundan bu yana Lefke’de Polis Müdürlüğü’nün kurulmadığını kaydeden vatandaşlar, bölgenin hiçbir yetkili tarafından hatırlanmadığını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu