KıbrısManşetToplum

Lefke’de katı atık için çözüm aranacak

Lefke’de yaşanan çevre felaketinin önüne geçmek için bugün LAÜ sinema salonunda panel düzenleniyor

DEVRİM DEMİR

Lefke’de yaşanan çevre felaketinin önüne geçmek için bugün LAÜ sinema salonunda panel düzenleniyor.

 

“LEFKE SORUNLAR YUMAĞI”
Lefke’de yaşanan çevre felaketinin önüne geçmek için kurulan Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği’nin Başkanı Tamer Dayıoğlu, ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuştu. Lefke ve yöresindeki çevre ile ilgili azalan duyarlılığı yükseltmek adına 40 kişilik kurucu üyesi bulunan derneğin faaliyete geçtiğini anlatan Dayıoğlu, “Lefke’de yaşanan kirliliğin üzerine gitmek ve bu bölgede yaşayan insanlara sağlıklı bir yaşam sunmak için bu dernek kuruldu” dedi. Lefke’nin sorunlar yumağı olduğunu kaydeden Tamer Dayıoğlu, çevre felaketinin önüne geçmek için LAÜ’de bugün 5 uzmanın konuşmalarının yer alacağı panel düzenleneceğini söyledi.

 

“BELGELER HÜKÜMETE VERİLECEK”
Dayıoğlu, Lefke’de yıllardır bir çevre felaketi yaşandığını ve ne yazık ‘katı atık’ denetiminin KKTC’de yapılamadığını kaydetti. Basının çevre felaketine karşı oldukça duyarlı olduğunu ancak yetkililerin yıllardır Lefke’de yaşanan felaketi görmezden geldiğini söyleyen Dayıoğlu, konuşmaların ve basında bugüne kadar Lefke ile ilgili çıkan tüm çevre haberlerinin belgelenerek hükümete iletileceğini de ifade etti. Dayıoğlu, “İşlevsiz olarak nitelendirilip çöpe atılan bir sürü madde, uygun olarak kullanıldığında doğada yepyeni bir şeye dönüşebilir” sözlerini kullandı.

 

LEFKE VAKASI
“KKTC’de katı atık bertaraf sorunu ve çözüm önerileri: Lefke Vakası” başlıklı panelin oturum başkanlığını LAÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Atilla Aşkın yapacak. Panelin konuşmacıları ise şöyle: Doç. Dr. Nazım Kaşot (Biyolog); Yrd. Doç. Dr. Saltuk Pirgalıoğlu (LAÜ Akademisyen); Yrd. Doç. Dr. Semra Aslay (LAÜ Akademisyen); Oğuz Vadilili (Jeoloji Uzmanı); Yrd. Doç. Dr. Turgut Alas (LAÜ Akademisyen).

Diğer Haberler

Başa dön tuşu