Güney KıbrısManşet

Lefkoşa Avrupa’nın “1” numaralı şehri

Kıbrıs’ın başkenti FT’nin fDi Intelligence dergisinde yer alan “Geleceğin İlk On Küçük Avrupa Şehri” listesinde

Güney Lefkoşa, “insan kaynakları” ve “yaşam tarzı” açısından “1’inci”; “Doğrudan Yabancı Yatırımlar stratejisi” açısından ise “8’inci” sırada yer aldı

 

505 lokasyon, 319 şehir ve 148 bölgeyi kapsayan araştırmada Lefkoşa üst üste 5’inci kez ilk 10 küçük şehir listesine girdi

 

İNSAN KAYNAKLARI VE YAŞAM TARZI…

Financial Times’ın fDi Intelligence dergisine göre Lefkoşa (Güney), Geleceğin Küçük Avrupa Şehirleri arasında “insan kaynakları (sermayesi)” ve “yaşam tarzı” açısından “birinci”; “FDI (Doğrudan Yabancı Yatırımlar) stratejisi” açısından ise “sekizinci” sırada yer alıyor. 2022-2023 listeleri geçtiğimiz hafta açıklanırken, Kıbrıs’ın başkenti, üst üste beşinci kez Geleceğin Avrupa’daki ilk on küçük şehri listesinde gösterildi. fDi Intelligence dergisinin yıllık listesi 505 lokasyon, 319 şehir ve 148 bölgeyi kapsıyor. Büyük şehirler listesi gibi küçük şehirler listesi de çeşitli kategorilerde hazırlanıyor.

 

ÇOK KÜLTÜRLÜLÜĞÜN ÖDÜLÜ…

Lefkoşa (Rum) Ticaret ve Sanayi Odası (NCCI) tarafından yapılan açıklamada, Lefkoşa’nın beşinci defa, insan kaynakları açısından öne çıkan listede yer almasının ülkenin akademik kurumlarının, hastanelerinin, modern standartlardaki kliniklerinin, inovasyon merkezi ve enstitülerinin büyük bölümünü bünyesinde barındırması ve iş dünyasındaki çok kültürlülüğünün ödüllendirilmesi anlamına geldiği görüşüne yer verildi. Açıklamada, Lefkoşa’nın ilk kez stratejik doğrudan yabancı yatırımları alanında 8’inci sıraya yerleştirilmesine de işaret edilirken, bunun da yabancı yatırımcı çekme dinamiğinin tescili olduğu kaydedildi.

 

YABANCI YATIRIMCI İÇİN CAZİP…

Invest Cyprus Direktörü George Campanellas da elde edilen başarının önemine işaret etti. Lefkoşa’nın yabancı yatırımcı listesinde de yer almasını değerlendiren Campanellas şunları söyledi: “AB’nin en güvenli ve en sağlıklı ülkelerinden biri olarak, neredeyse yıl boyunca güneş ışığı alan Kıbrıs adası, iş yapmak için harika bir yerdir ve gelecekteki büyüme için sağlam bir platform sağıyor. Lefkoşa’ya taşınmayı seçen yeni işletmeler, güçlü ekonomik performans ve üretkenliklerinin tetiklediği fikrinde. Muhteşem dağ manzarasına, kolay erişim ve tarihi ile ultra modern mimarinin bir karışımı da dahil edilince, Lefkoşa’nın sunduğu bariz yaşam tarzı avantajları listeye neden girdiğinin anlaşılmasını sağlıyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu