KıbrısManşet

Lefkoşa çevre yolunun diğer etapları ne oldu?

Yapımına 2012 yılında başlanan, geçtiğimiz yıl sadece bir bölümü alelacele ve yarım yamalak şekilde tamamlanarak trafiğe açılan Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu projesi mevcut haliyle tehlike saçmaya devam ediyor

Yapımına 2012 yılında başlanan, geçtiğimiz yıl sadece bir bölümü alelacele ve yarım yamalak şekilde tamamlanarak trafiğe açılan Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu projesi mevcut haliyle tehlike saçmaya devam ediyor

BİTİRİLEBİLİRSE LEFKOŞA
TRAFİĞİNİ RAHATLACAK

Trafiği rahatlatmak için yapılan çevre yolu, genç bir sürücüye mezar oldu

Lefkoşa çevre yolunun diğer etapları ne oldu?

2012’DE BAŞLADI HALEN TAM BİTİRİLEMEDİ… Lefkoşa trafiğini önemli ölçüde rahatlatması beklenen ve yapımına 2012 yılında başlanan ve geçtiğimiz yıl sadece bir bölümü açılan Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu projesinin diğer etaplarından halen ses yok.

VATANAŞ BİR 10 YIL DAHA MI BEKLEYECEK? Yolun tamamen bitirilmesi ile birlikte Gönyeli çemberindeki trafik yükünün yanı sıra, Gazimağusa istikametinden Girne, Gönyeli ve Güzelyurt’a gitmek isteyenlerin sıkıntılarını da büyük ölçüde azaltacak. Proje, Alayköy’den başlayıp, Lefkoşa’nın kuzeyi istikametinden devam eden ve Taşkent-Haspolat kavşağında sona eren bir yolun inşasını içeriyor.

ÜST GEÇİT İLE YONCA HALEN YAPILMADI… Lefkoşa Kuzey Çevre yolunu Gönyeli’den geçerek Alayköy’deki çembere bağlayacak ve yolun önemli bir kısmını oluşturan çevre yolunun Lefkoşa – Girne ana yolu üzerine yapılacak üst geçit ve yoncaları halen yapılmadı.

GÖNYELİ ÇEMBERİ’NİN İKİNCİ ETABINA NE OLDU? Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan Gönyeli çemberinin trafiğini rahatlatacak üst geçit projesinin ne zaman yapılacağı konusunda bir açıklama gelmedi. Her gün yüzlerce vatandaş araçları ile Gönyeli çemberi eziyeti ile karşılaşırken, yetkililerden bugüne kadar bir adım veya açıklama gelmemesi ise dikkat çekici. Vatandaşlar, hükümetlerin vatandaşın sorunlarına çözüm üretmek ve hayatlarını kolaylaştırmak için var olduğunu ifade ederek, bu konuda da hükümet yetkililerinden bir açıklama bekliyor.

GIYNIK ÖZEL

Lefkoşa trafiğini önemli ölçüde rahatlatması beklenen ve yapımına 2012 yılında başlanan ve geçtiğimiz yıl sadece bir bölümü açılan Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu projesinin diğer etaplarından halen ses yok. Tamamen bitirildiği zaman Lefkoşa trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan 16 kilometrelik “Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu Projesi”nin bir bölümü açılmış olsa da tam anlamıyla açılmadı. Karayolları Dairesi 2012-2020 Master Planı çerçevesinde yürütülen ve dokuz yıldır inşası devam eden çevre yolun bir bölümü trafiğe açılsa da Lefkoşa ve Girne, Güzelyurt’tan gelenler için yeterli oranda rahatlığı sağlayamadı.

 

LEFKOŞA-GİRNE ANA YOLUNUN ÜZERİNDEKİ ÜST GEÇİT NE ZAMAN YAPILACAK?


Yolun tam bitirilmesi ile birlikte Gönyeli çemberindeki trafik yükünün yanı sıra, Gazimağusa istikametinden Girne, Gönyeli ve Güzelyurt’a gitmek isteyenlerin sıkıntılarını da büyük ölçüde azaltacak. Proje, Alayköy’den başlayıp, Lefkoşa’nın kuzeyi istikametinden devam eden ve Taşkent-Haspolat kavşağında sona eren bir yolun inşasını içeriyor. Ancak, Çevre yolunu Gönyeli’den geçerek Alayköy’deki çembere bağlayacak ve yolun önemli bir kısmını oluşturan çevre yolunun Lefkoşa – Girne ana yolu üzerine yapılacak üst geçit ve yoncaları halen yapılmadı. Vatandaşlar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’ndan bu konuda bir açıklama bekliyor.

 

GÖNYELİ ÇEMBERİ İKİNCİ ETAP PROJESİ NE AŞAMADA?

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan Gönyeli çemberinin trafiğini rahatlatacak üst geçit projesinin ne zaman yapılacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. Her gün yüzlerce vatandaş araçları ile Gönyeli çemberi eziyeti ile karşılaşırken, yetkililerden bugüne kadar bir adım veya açıklama gelmemesi ise dikkat çekici. Vatandaşlar, hükümetlerin vatandaşın sorunlarına çözüm üretmek e hayatlarını kolaylaştırmak için var olduğunu ifade ederek, bu konuda da hükümet yetkililerinden bir açıklama bekliyor.

DCIM100MEDIADJI_0065.JPG

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu