KıbrısManşetSağlık

Lefkoşa Devlet Hastanesi çöktü!

Lefkoşa Devlet Hastanesi Pandemi Merkezi'nde görev yapan 2 karantina hemşiresine covid-19 virüsü bulaştı. 2 karantina hemşiresinin PCR test sonucu pozitif olarak tespit edildi

GIYNIK ÖZEL

GIYNIK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, Lefkoşa Devlet Hastanesi Pandemi Merkezi’nde görev yapan 2 karantina hemşiresine covid-19 virüsü bulaştı. 2 karantina hemşiresinin PCR test sonucu pozitif olarak tespit edildi.

COVID-19 salgının başladığı Mart ayından buyana salgınla ön saflarda mücadele eden ekipte görev yapan 2 karantina hemşiresi virüse maruz kaldı.

Söz konusu hemşirelerle teması olan 20’ye yakın hemşirenin karantina otellerine gönderildiği öğrenilirken, Pandemi Merkezi’ndeki hizmetin çökmek üzere olduğu da gelen bilgiler arasında.

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde büyük bir panik ve infial yaşanıyor. Bir yanda artan yerel bulaş ve vaka sayıları nedeniyle sağlık çalışanlarının iş yükü ciddi şekilde artarken, diğer yandan da sağlık çalışanları arasında da vakalar görülmesi nedeniyle Pandemi Merkezi’nde çalışacak hemşire ve doktor bulunamayacağından korkuluyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu