KıbrısManşet

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde hasta sayısı kısıtlandı

Kovid-19 virüsünün ülkemizde ilk tespit edildiği Mart ayından bu yana (6,5 ay) pandemi hastanesi için somut bir adım atılmaması nedeniyle, 1 Temmuz açılımı sonrası Kovid-19 vakalarının artması üzerinde, bir bölümü pandemi merkezi olarak kullanılan Lefkoşa Devlet Hastanesi covid dışı hastalara hizmet veremez hale geldi

Kovid-19 virüsünün ülkemizde ilk tespit edildiği Mart ayından bu yana (6,5 ay) pandemi hastanesi için somut bir adım atılmaması nedeniyle, 1 Temmuz açılımı sonrası Kovid-19 vakalarının artması üzerinde, bir bölümü pandemi merkezi olarak kullanılan Lefkoşa Devlet Hastanesi covid dışı hastalara hizmet veremez hale geldi. Kovid-19 dışında rahatsızlıkları bulunan hastaların, devletin hastanesinde tedavi olabilme hakkı büyük oranda ellerinden alındı. Zaten hali hazırda birçok kişi covid-19 korkusu nedeniyle devlet hastanesine gitmekten çekinirken, alınan kararla poliklinik hizmetlerinde hasta sayısına kısıtlama getirildi.

HER BÖLÜMDE EN FAZLA 20 HASTA

Sadece acil serviste günlük ortalama 550 kişiye sağlık hizmeti veren, ülkenin üçüncü basamak hastanesi olan Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, poliklinik ve birçok hizmet, şekil değiştirdi.

Başhekim Adil Özyılkan’ın imzasıyla ilgili makamlara bildirilen 18 Ağustos 2020 tarihli yazıda, 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle, polikliniklerde hasta sayısının 20’yi geçmeyeceği, randevusuz hiç bir hastaya sağlık hizmeti verilemeyeceği, belirtildi. 20 kişiyi geçmeyecek olan hastaların alacağı randevular ise 09:00 – 13:00 saatleri arasında ve zaman mesafesi olacak şekilde verilecek.

Alınan bu kararla birlikte, polikliniklerin her bir bölümünde, günlük 70’i bulan hasta sayısı, neredeyse 3’te 1 oranına düşürüldü. İlgili yazıda, hastaneye girişler ön kapıdan, çıkışlar ise arka kapıdan olacak şekilde düzenleme yapıldığı görüldü.

KOVİD-19 OLMAYAN HASTA NE YAPSIN?

Alınan yeni kararlarla birlikte, Kovid-19 hastaları dışında kişiler, ücretli tedaviye mahkum edildi. Devlete sigortasını ödeyip, vergisini veren vatandaş, artık devletin sağlık istediği an yararlanamayacak. Parası olan özele gidecek, olmayan haftalar sonrasına verilen randevusunu bekleyecek.

Başhekim Adil Özyılkan imzasıyla dağıtılan belge:

Kaynak: Özgür Gazete

Diğer Haberler

Başa dön tuşu