KıbrısManşetSağlık

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde MRI (Emar) krizi devam ediyor!

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, tamir edilen MRI cihazının Lefkoşa Devlet Hastanesi bünyesindeki MRI cihazı değil, Acil Durum Hastanesi’ deki MRI cihazı olduğu öğrenilirken, bazı yetki ve görevlendirme karmaşasından ötürü hastaların halen MRI çekimi için ambulanslar ile Mağusa Devlet Hastanesi ve çevredeki özel hastanelere sevk edilmeye devam ettiği de gelen bilgiler arasında

Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki MRI (emar) cihazının dün itibariyle tamir edildiği ve yeniden MRI çekimlerinin başladığı açıklanmıştı. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, tamir edilen MRI cihazının Lefkoşa Devlet Hastanesi bünyesindeki MRI cihazı değil, Acil Durum Hastanesi’ deki MRI cihazı olduğu öğrenilirken, bazı yetki ve görevlendirme karmaşasından ötürü hastaların halen MRI çekimi için ambulanslar ile Mağusa Devlet Hastanesi ve çevredeki özel hastanelere sevk edilmeye devam ettiği de gelen bilgiler arasında. Öte yandan Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki MRI görüntüleme cihazı ise halen tamir edilmeyi bekliyor.

Acil Durum Hastanesi’nde MRI çekimi yapan radyograferlerin ‘mevsimlik işçi’ statüsünde oldukları için ilaçlı MRI çekimi yapma yetkilileri olmadığı, bu nedenle de ilaçlı MRI çekimlerinin Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde halen yapılamadığı öğrenildi. Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki radyograferlerin ise Acil hangi nedenden ötürü Acil Durum Hastanesi’nde görev almadıkları ise bilinmiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu