KıbrısManşetToplum

Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu’nda meydana gelen ağır yaralanmalı kazanın zanlısına 2 gün ek tutukluluk

(Kamalı Haber)

Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu, Yılmazköy civarında bir kişinin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya neden olan Halil Gazi Güney Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Alayköy Polis Karakolunda görevli polis memuru Yücel Güneş olguları aktararak, 2 gün süre talep etti.

Polis, zanlının 5 Eylül 2023 tarihinde saat 09.15 sıralarında Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun 11-12 kilometreleri arasında çift şeritli yolda, sol şerit içerisinde yönetimindeki PE 639 plakalı Mitsubishi marka pick-Up araç ile seyrederken, Yılmazköy alt geçidine yaklaştığında gerisini kontrol etmeden dikkatsizce sağ şeride geçtiğini söyledi.

Polis memuru, zanlının bu esnada sağ şerit içerisinde aynı istikamete doğru dikkatsizce seyreden Fikret Geylan, yönetimindeki PA 422 plakalı Toyota marka salon aracın önünü tıkaması sonucu aracının ön kısmı ile PE 639 plakalı aracın sol arka kısmına çarptığını açıkladı. Polis memuru, çarpışmanın etkisi ile PE 639 plakalı aracın sağ şerit içerisinde kontrolsüzce seyrederek önü kuzey istikametine bakar şekilde orta refüj içerisinde durduğunu ifade etti.

Polis memuru, kaza sonucu PA 422 plakalı aracın çarpışmanın etkisi ile sağ yan kısmı üzerine devrilerek kontrolsüz bir şekilde seyrederek yolun sol kısmında önü doğu istikametine bakar şekilde durduğunu açıkladı.

Polis memuru Güney, kazada yaralanan PA 422 plakalı araç sürücüsü ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Fatma Geylan ile Fikret Geylan’ın Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldığını ifade etti.

Polis memuru, Fikret Geylan’ın almış olduğu yaralardan dolayı genel yoğun bakım servisine, Fatma Geylan’ın ise Cerrahi Servisine sevk edilerek tedavi altına alındıklarını açıkladı. Polis memuru, ağır yaralanan Fikret Geylan’ın hayati tehlikesi bulunduğunu belirtti.

Kazanın ardından zanlının tutuklandığını ifade eden polis, gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini açıkladı.
Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu söyleyen polis memuru Güney, zanlının soruşturma amaçlı 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu