KıbrısManşetMotor SporlarıSpor

Lefkoşa’da kazanan Haskasap-Mulla

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2023 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası altıncı yarışı, 2.Aveon Sigorta Rallisi, Lefkoşa’da, 2 günlük programla yapıldı

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2023 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası altıncı yarışı, 2.Aveon Sigorta Rallisi, Lefkoşa’da, 2 günlük programla yapıldı. NEU Drift Racing Team ekibi Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi zafere ulaşmayı başardı.

 İLK GÜNÜ YILDIZ ÖNDE GÖTÜRDÜ:
Yarış, 23 Eylül Cumartesi günü Lefkoşa Surlar İçi’nde bulunan Avlu Nicosia’dan start aldı. Seremonik startın ardından ekipler ikili çıkış şeklinde yapılan Cemsa Seyirci Özel Etabı’nı geçtiler ve ilk günü tamamladılar. İlk günün lideri Stage Cars Rally Team ekibi, Ford Fiesta R5 ile yarışa katılan Ömer Yıldız-Ahmet Özerdem ikilisi oldu.

ZAFER HASKASAP-MULLA’NIN OLDU:
İkinci gün Meriç, Balıkesir ve Dikmen bölgelerinde, aynı isimlerle hazırlanan 3 etap ikişer kez art arda geçildi ve ralli tamamlandı. Hemen hemen tüm ekiplerin çeşitli sorunlar yaşadığı zorlu ama bir o kadar da keyifli rallide zafere ulaşmayı başaran ekip NEU Drift Racing Team ekibi, Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi oldu. 7 etabın 5’inde en iyi dereceyi elde etmeyi başaran Haskasap-Mulla ikilisi, 43 dakika 11.3 saniyelik dereceleriyle zafere ulaşan ekip oldu.

GENEL KLASMAN VE SINIF 2 PODYUMU:
Yeni aracı Skoda Fabia R5 ile yarışan, Goodyear Racing Team Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi, 43 dakika 38,1 saniyelik dereceleriyle ikinci olurken, Mitsubishi Lancer Evo 10 R4 ile
yarışan, Kıbrıs Online Rally Team ekibi, Mehmet Kamiloğlu-Ahmet Gürün ikilisi üçüncü oldu. Bu 3 ekip genel klasmanın yanı sıra Sınıf 2 kategorisinin de ilk üçünü oluşturdu.

SINIFLARIN KAZANANLARI:
Genel klasman beşincisi olan Önder Zaim-Barış Hürkol ikilisi Sınıf N birincisi olurken, Sınıf 3’te, Türkiye’den yarışa katılan GMG Racing Team ekibi, Osman Ceylan-Batuhan Doğan ikilisi birinci oldu. Sınıf R’de Tolga Güllü-Zeliha Güllü ikilisi birincilik kupasını alan ekip oldu. Sınıf 1’de ise Bilgimer Rally Team’den Sadık Bilgimer-Buse Bilgimer ikilisi birinciliği aldı. Bu sezon Şampiyon Melekler anısına yapılan kupada birinciliği Önder Zaim-Barış Hürkol ikilisi almayı başardı.

 ÖDÜL TÖRENİ AVLU’DA YAPILDI:
5 ekibin finiş göremediği ve 12 ekibin finişe ulaşmayı başardığı zorlu ralli sonunda ödül töreni Lefkoşa Surlar İçi’nde bulunan Avlu Nicosia’da yapıldı. Dereceye girenlere kupalarını Aveon Sigorta Genel Müdürü Murat Selvi, Aveon Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Hannas, Aveon Sigorta yetkilileri, Avlu Nicosia adına Yağmur Adademir, KKTOK Başkanı Tigin Kişmir ve KKTOK Yönetim Kurulu üyesi Dr.Erol Barçın takdim etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu