KıbrısManşet

Legenda’nın ayağında kalıcı hasar oluştu!

Hırsı yüzünden Legenda'nın ayağına zehir enjekte etti, onu maneje veda etmek zorunda bıraktı.

Meyil Avcan

Hırsı yüzünden Legenda’nın ayağına zehir enjekte etti, onu maneje veda etmek zorunda bıraktı. Ülkemizde ‘Hayvan Refahı Yasası’ hayvanlara yönelik işlenen suçlarda, caydırıcı cezalar verilmesi için yetersiz kalıyor.

GIYNIK’a ulaşan Kitaplı ailesi, suçlu olduğu henüz ispatlanmayan zanlının, Legenda’ya verdiği kalıcı hasarın yanına kalmamasını ve adaletin yerini bulmasını istiyor..

Gazimağusa’da eğitmen olarak görev yaptığı Royal Atlı Spor Kulübü’ndeki, Kitaplı ailesine ait Alman ırkı olan 10 yaşındaki “Legenda” isimli atın sol ön ayağına, enjektörle kasten zehir enjekte eden Azerbaycanlı zanlı Hikmat Musayev, atın bir daha yarışmamasına neden oldu.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Legenda’nın ayağında bir aksaklık olduğunu fark eden Kitaplı ailesi, Legenda’ya ne olduğunu anlamak için kamera görüntülerini izlemeye karar verir ve acı gerçekle yüzleşir..

11 Temmuz’da 6 saat boyunca kamera görüntülerini izleyen Kitaplı ailesi, kızlarını engel yarışları için çalıştıran Azerbaycanlı eğitmen Hikmat Musayev’in elindeki iğneyle Legenda’nın odasına girdiği ve kamerayı kaldırdığı dakikaları an ve an izledi. O anların görüntüsü kameraya şu şekilde yansıdı:

Kamera görüntülerinin ardından iğneyi arayan ancak bulamayan Kitaplı ailesi, Musayev’e sormalarına rağmen iğneyi nereye attığı veya ata ne enjekte ettiğiyle ilgili hiçbir şekilde bilgi alamadıklarını GIYNIK’a anlattı.

Gerçeklerle yüzleşen aile, veteriner hekim çağırarak Legenda’nın tetkiklerini yaptırdı ve ayağına zehir enjekte edildiği gerçeğini o zaman öğrendi.

Kitaplı ailesi Legenda’nın tedavisine hemen başladı ancak ayağında kalıcı hasar olduğunu ve bir daha yarışamayacağı gerçeğini o zaman öğrendi.

Hırsına yenilen Musayev, Legenda’nın yarışıp derece almaması için ayağına kasten zehir enjekte ederken, o atın hayatını hiç düşünmedi..

24 Temmuz 2019 tarihinde polise yapılan şikayet sonrası tutuklanan Azerbaycanlı eğitmen Musayev, suçunu kabul etmedi. Mahkeme de zanlının yargılanacağı tarihte hazır olmasını sağlamak amacıyla “Hayvanlara zarar verme” suçundan ileride yargılanmak üzere, 5 bin TL nakdi teminata bağladı ve KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi koşuluyla serbest kaldı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu