GenelKıbrısManşet

Lena’nın acı vedası

KKTC’deki vize süresi uzatılmayan İsveçli yazar yedi ay sonra hayatını kaybetti

ÖZEL HABER

KKTC’deki vize süresi uzatılmayan İsveçli yazar yedi ay sonra hayatını kaybetti

KKTC DOSTUYDU, KKTC’DEN KOVULDU

İsveç’te tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren tanınmış yazar Lena Holfve’un bundan yedi ay önce, vize süresi uzatılmayarak KKTC’den çıkmaya zorlandığı ortaya çıktı. Dünyanın değişik ülkelerini dolaşan Lena Holfve’un son 15 yılını çoğunlukla Alsancak’ta satın aldığı evinde geçirdiği öğrenildi. İsveç’teki resmi platformlar da dahil olmak üzere pek çok ortamda KKTC yanlısı görüşler paylaştığı belirtilen Holfve’a, bürokratik gerekçeler öne sürülerek “beş gün içinde ülkeyi terk et” denilmesi, Kıbrıslı dostları tarafından “vefasızlık” olarak nitelendirildi.

ALSANCAK’TA YAŞIYORDU

Aynı zamanda “KKTC’de Yerleşik Yabancılar Derneği”ne üye olan Lena Holfve’un, 15 yıl önce İsveç’teki evini ve tüm mal varlığını satarak KKTC’ye yerleştiği belirtildi. Alsancak’ta ev satın alan Holfve, vaktinin büyük bölümünü burada geçirdi. Tanınmış yazarın ölüm haberi kişisel sayfasında “Lena, bir hastalık döneminden sonra 28 Haziran’da vefat etti” denilerek duyuruldu. Sayfada “hayattan ayrılma konusunda kendinden emindi, ama yazacak çok şeyi kaldığı için biraz üzgündü” ifadesine yer verildi. Yazıda Holfve’un bir kitabındaki şu ifade de paylaşıldı: “Ölmeyi umursamıyorum, sadece yarın değil, önce yapmam gereken bazı şeyler var.”

DOSTLARI TEPKİLİ

Lena Holfve’un Kıbrıs’taki dostları, yazarın ölümünden kısa bir süre önce ülkeden apar topar gönderilmesine tepkili. Vefat haberinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Seral Çetindal, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şunları ifade etti: “KKTC’yi çok sevmişti ve KKTC için çok önemli yazılar yazdı. Rumların birçok iftirasını güçlü kalemi ve kanıtlarıyla çürüttü. Emeklilik maaşının tümünü KKTC’de harcadı. (…) Vizesine ret cevabı verdiğinizde bir hafta sonra kanser ettiniz kadını. Günahı hepinizin boynuna. Bir Kıbrıslı Türk olarak hepinizden utanıyorum. Yazıklar olsun. KKTC’yi yönettiğini zannedenlerin Lena Holfve’a ihanetini şiddetle kınıyor ve protesto ediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu