EğitimKıbrısManşet

Levent College öğrencilerinin gurur tablosu

Levent College Fen Sergisi bu yıl, Albert Einstein’ın doğum gününde ve Stephan Hawking’in ölüm yıldönümünde, onları saygı ve minnetle anmak için 14 Mart 2021 Pazar günü online ziyarete açıldı

Levent College Fen Sergisi bu yıl, Albert Einstein’ın doğum gününde ve Stephan Hawking’in ölüm yıldönümünde, onları saygı ve minnetle anmak için 14 Mart 2021 Pazar günü online ziyarete açıldı.

Levent College öğrencileri ve öğretmenlerinin 2007 – 2008 eğitim yılından itibaren her yıl büyük bir emek ve özenle organize ettiği fen sergisinde bu yıl da gelenek bozulmadı. Fizik, kimya ve biyoloji alanlarında 29 deney sunuldu, 90’dan fazla öğrenci aktif rol oynadı. Öğrencilerin hayal güçlerini kullanmaya, yaratıcılıklarını geliştirmeye ve özveri ile çalışma içgüdüsü yaratmaya yönelik gerçekleştirilen sergi yaklaşık 2 aylık bir çalışmanın sonucu oldu.

Bir günde 1000’den fazla izleyicinin ziyaret ettiği sergi, öğrencilerin birbirinden ilginç buluşları, sunumları ve anlattıkları konulara olan hakimiyetleri ile ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.
BAKAN AMCAOĞLU’NDAN TEBRİK MESAJI

Levent College öğrencilerinin Fen Sergisi’ni online olarak ziyaret eden Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’da tebrik mesajı gönderdi. “Ne yazık ki bir yılı aşkın süredir, pandemi nedeniyle eğitimde dilediklerimizi çok rahat bir şekilde yapamamak gibi bir durumla karşı karşıya kaldık” diyen Bakan Amcaoğlu, “Buna rağmen Levent Koleji’nin değerli öğrencilerinin geleneksel fen sergilerini hazırlamış olmalarını takdirle izledim. Öğrencilerimiz, hazırladıkları sergilemeye değer çalışmalarını online olmak koşuluyla hem arkadaşlarının, hem velilerinin, hem de bizlerin beğenisine sunmuştur” dedi.

“Bu zor süreçte, öğrencilerimizin gerçekleştirdiği bu çalışmayı yürekten tebrik ederim” diyen Amcaoğlu, “online serginin hazırlanmasında emeği geçen özellikle Levent Koleji Bilim Kulübü öğrencilerini, öğretmen ve okul idarecilerini kutlarım” diyerek tebriklerini iletti.

SERGİYİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Levent College öğrencilerinin bilimsel deneyler sunduğu Fen Sergisi, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak pandemi süreci sebebiyle online izlenebiliyor.  Sergiyi izlemek için sciencefair.leventschools.org adresini tıklayabilirsiniz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu