KıbrısKültür SanatManşet

‘Liberty’ İstanbul’da sergileniyor

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Dermeği kurucu üyelerinden Sema Akbel, yaptığı sanatsal ileri dönüşüm çalışmalarıyla, atık ve hurda malzemelerden sanat eserleri yaratıyor.

Küratörlüğünü Işık Gençoğlu’nun yaptığı “İlk Nefes / First Breath” sergisi 9-16 Haziran tarihleri arasında 360 İstanbul’da ziyaret edilebilecek. 30’dan fazla resim, heykel ve fotoğraf sanatçısının ev sahipliği yaptığı sergide eserler, çocuklar yararına satışa sunuldu.  Ülkemiz sanatçılarından Sema Akbel’in ‘Liberty’ isimli çalışması“ İlk Nefes / First Breath”de sergileniyor.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Dermeği kurucu üyelerinden Sema Akbel, yaptığı sanatsal ileri dönüşüm çalışmalarıyla, atık ve hurda malzemelerden sanat eserleri yaratıyor.

Son yaptığı çalışması “Liberty”, başına kafes geçirilmiş kolları olmayan insan figürüyle , bastırılan ve engellenen ruhların özgürlük mücadelesini ve bu baskılara karşı verilen direnişi anlatıyor.

Sema Akbel , Liberty eseriyle İstanbul’da İlk Nefes ( First Breath) adlı sergiye katılıyor. Küratörlüğünü Işık Gençoğlu’nun yaptığı “Mutlu Çocuklar , Aydınlık Yarınlar Eğitime Destek Grup Sergisi” Türk Eğitim Derneği işbirliği ile 360 İstanbul’da 9- 16 Haziran 2021 tarihleri arasında ziyarete açıldı.

Sema Akbel’in Liberty eseriyle yer aldığı sergiye 30’dan fazla resim, heykel ve fotoğraf sanatçısı ev sahipliği yapıyor. Sergiden elde edilecek gelir çocukların eğitimi için kullanılacak.

GİKAD tarafından yapılan açıklamada, Sema Akbel’i bu önemli girişimden dolayı kutlayarak, başarılarını devamı dilendi.

L I B E R T Y- Ö Z G Ü R L Ü K

“Gösterilmeyen, imha edilen, bastırılan, sansüre uğrayan bir alanda geziniyoruz bu dünyada. Neco, insanlarca imkansız gözükeni mümkün kılan özgün ruhlardan, yani bir nevi “olmayanın” anlatıcısı.

Bu kafeste olmayı belki anlayamayacağız bir çoğumuz; ancak baktığı yeri görerek, gösterdiği şeyi duyarak, ortaya çıkardığına dokunarak önyargının sinsi perdelerini aralayıp bakabileceğiz. Neco bizi insan olmanın dehlizlerine davet ediyor, göz atmak istememenin imkansız olduğu o yere, kendimize”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu