EkonomiGüney KıbrısManşet

Limasol, ‘kiralık cehennemi’ gibi!

Teknoloji ve fintech şirketleriyle Güney Kıbrıs’a taşınan yüksek gelirli şirket ve çalışanları piyasayı darmadağın etti

Teknoloji ve fintech şirketleriyle Güney Kıbrıs’a taşınan yüksek gelirli şirket ve çalışanları piyasayı darmadağın etti.

‘PARALI’ DIŞ YATIRIMCILAR
Güney Kıbrıs’taki emlak çevreleri teknoloji ve fintech şirketleriyle ülkeye taşınan yüksek gelirli şirketler ve bu şirketlerin astronomik maaşlı çalışanları emlak piyasasını dağıttı. Kuzey Kıbrıs’ın yaşadığı sıkıntıların benzeri Güney Kıbrıs’ta da yaşanıyor. Ülke dışından gelen “paralı” yatırımcı ve konut alıcıları hem konut hem de kiralık konut-ofis fiyatlarının astronomik oranlarda artmasına neden olurken, Limasol süreçten en fazla etkilenen kent olarak göze çarpıyor. Emlakçılara göre artık kıyı kentinde kiralık arayanlar için uzun bekleme listeleri oluşturuldu. Bu durum ise kiralardaki artış hızını yükseltti.

86 BİN EURO’YA OFİS
Limasol’da inşa edilen lüks ofislerin kiralarının New York veya büyük Avrupa şehirleriyle kıyaslanır nitelikte olduğu belirtildi. Fileleftheros gazetesi ekonomi eki, çeşitli internet sayfalarından yaptığı araştırmaya dayanarak ofis kiralarının aylık 86 bin Euro’ya kadar ulaştığını yazdı. Gazete, Limasol’da 2 bin 231 metrekarelik, 31 araç park yeri bulunan ofisin aylık 86 bin Euro’ya kiralandığını belirtti. Habere göre, deniz manzaralı, ara katta bulunan bir başka ofisin ise aylık kirası ise 82 bin 500 Euro olarak geçiyor.

ÖĞRENCİLER ÇADIR ARIYOR!
Cyprus Property News’da yer alan başka bir habere göre Fox Real Estate Limasol ofisinden Eleni Aristidou, yüksek maaşlı yöneticilerin sadece bir stüdyo daire için adanın medyan ücreti olan yaklaşık 1,850 Euro’nun üzerinde ödemeye istekli olduklarını söyledi. Aristidou, Stockwatch haber sitesine yaptığı açıklamalarda, “Yüksek maaşlı çalışanlar fiyatları yükseltiyor ve daire sıkıntısı yaratıyor. Sonuç olarak, emlak ofislerinin ellerinde uzun süredir bekleyen listeler var. Şehirdeki öğrenciler ise neredeyse artık kalmak için çadır arıyor” dedi.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu