Güney KıbrısManşet

Limasol’da evden kaçan yaban kedisi çocuğa saldırdı

Limasol'da evden kaçan bir “Savannah” cinsi yaban kedisi 3 yaşındaki bir çocuğa saldırdı.

Limasol’da evden kaçan bir “Savannah” cinsi yaban kedisi 3 yaşındaki bir çocuğa saldırdı.

AB’de belirli türlerine izin verilmesine rağmen, Kıbrıs’ta tüm türlerinin yasak olduğu kedinin Moskova’dan getirildiği düşünülüyor.

Cyprus Mail’de yer alan habere göre; yaban kedisinin gümrük kontrollerinden nasıl geçtiği konusunda tartışmalar sürerken, kedinin getirilmesi ile ilgili başvuru olmadığı ve normal kedi statüsünde getirildiği ifade edildi.

Savannah cinsi kedilerin vahşi ve evcil kediler arasında melez olduğu bu nedenle ne kadar vahşi olduğuna bağlı olarak derecelendirildiği ifade ediliyor.

Savannahlar, egzotik ataları olan serval ile ne kadar yakından bağlantılı olduklarını tespit etmek için F1-F5 ölçeğinde evlatlık atamalarına göre sınıflandırılıyor. Bir F1 yüzde 50 serval ike,n F2 yüzde 25 ila yüzde 37.5 serval arasında değişiyor.

Rum gümrüğüne gösterilen belgeler, Savannah’nın bir F5 olduğunu iddia ediyor ancak veterinerlik dairesi AB’de de yasak olan bir F1 veya F2 olduğunu düşünüyor.

Gümrük dairesi konuyla ilgili herhangi bir uzmanlık bilgisi olmadığını, bunun yerine her bir vakayı yetkilendirmenin veterinerlik hizmetlerine bağlı olduğunu açıkladı.

Hayvan bir kez daha sahibinin elinde ancak yetkililer hayvanı Limasol veya Baf’taki hayvanat bahçesine taşımayı düşünüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu