Güney KıbrısKıbrısManşet

Limasol’daki CYTA şubesine bombalı saldırı düzenlendi

Limasol, Ayia Fyla’daki Kıbrıs Telekomünikasyon Kurumu’nun (Cyta) şubesine zarar veren bombalı saldırının 5G komplo teorileriyle bağlantılı olduğuna inanılıyor

Limasol, Ayia Fyla’daki Kıbrıs Telekomünikasyon Kurumu’nun (Cyta) şubesine zarar veren bombalı saldırının 5G komplo teorileriyle bağlantılı olduğuna inanılıyor.

Polis CYTA şubesinin girişine yerleştirilen patlayıcının 5G genişbant ağları konusundaki tartışmalarla bağlantısından şüphelenildiği, saldırganların binanın duvarlarına “5G’ye Hayır” ve “5G’ye Karşı Direniş Var” yazan Graffiti bıraktığını açıkladı.

Rum Polisi, Cyta’nın Ayia Fyla şubesinde meydana gelen ‘5G’ olayının aynı köydeki bir Hellenic Bank şubesine düzenlenen Molotof kokteyli saldırısıyla da bağlantılı olup olmadığının araştırıldığını belirtti.

Bant Frekans ihale 17 Aralık’ta

Bu arada Kıbrıs telekom sağlayıcıları, aylar sonra üç ertelemenin ardından 17 Aralık’ta gerçekleşecek 5G geniş bant frekansları ihalesi için hazırlanıyor.

AB direktiflerine göre, Kıbrıs’ın yıl sonuna kadar 5G geniş bant lisansları vermesi gerekirken, Cyta, Primetel, Epic ve Cablenet ile birlikte teklif veren firmalar arasında yer alıyor.

Lisanslar, 700 MHz ve 3.6 GHz bant genişliklerinde bulunan frekans spektrumu arasında verilirken 20 yıl geçerlilik arz ediyor.

Bu saldırı, telekomünikasyon tesislerinin 5G karşıtları tarafından ilk kez hedef alınışı değil.

Güney Kıbrıs’ta antenler ve telefon direkleri ateşe verilip, 5G’ye karşı sağlık korkusuyla ilgili çok sayıda gösteri düzenlenirken, gösterilerin ülkede hızla artan COVİD-19 vakalarıyla ile ilişkilendirilmesi dikkat çekiyor.

Limasol’da Ekim ayı sonlarında koronavirüs kısıtlamalarına, yolsuzluğa ve 5G ağının yayılmasına karşı düzenlenen gösteride dört polis ve bir itfaiyeci yaralanmış çok sağyıda mağaza ve iş yeri göstericilerin tepkilerinden zarara uğramıştı

Diğer Haberler

Başa dön tuşu