ÇevreGüney KıbrısManşet

Limasol’daki yangın Larnaka’ya sıçradı!

Limasol'da öğlen saat 14.00 sıralarında başlayan ve gittikçe yayılan yangın için 4 uçak desteğe geliyor.

Çeviri – Meyil Avcan

Limasol’da Arakapas yakınlarında saat 14.00 sıralarında çıkan yangın köyün içinden hızla geçerek ilçe sınırlarının üzerinden Larnaka’ya sıçradı.

Rum Basını’nda yer alan habere göre Limasol’da öğlen saat 14.00 sıralarında başlayan ve gittikçe yayılan yangın için 4 uçak desteğe geliyor.

Charalambos Alexandrou, şu anda yangını söndürmenin imkansız olduğunu söyledi.

“Bugün dışarıdan yardım almadan yarın işimiz imkansız olacak” diyen Alexandrou, yangının en başından kontrol altına alınamayacak gibi göründüğünü ekledi.

On uçak, kara kuvvetlerine yangınla savaşmak için yardım ediyordu, ancak karanlıkta uçamayacakları için gece boyunca durmak zorunda kalacakları belirtildi.

4 UÇAK DESTEĞE GELİYOR

İtfaiye sözcüsü Andreas Kettis, önümüzdeki saatlerde İsrail ve AB’den iki uçak beklediklerini ve Yunanistan’ın da iki uçak gönderdiğini ifade etti.

Tarım Bakanı Kostas Kadis, bunun son derece zor bir durum olduğunu vurgulayarak, “Yaşadığımız koşulların eşi benzeri yok. Mülk ve orman kaybı çok büyük” dedi.

YANGIN 10 KÖYÜ ETKİLEDİ

Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevlenen yangın, daha önce boşaltılan Arakapas’taki evlerin de yanmasına neden oldu.

Yetkililer, bölgedeki birkaç köyü tahliye ettiklerini ve alevlerin Melini, Ora, Odou, Sykopetra ve Eptagonia dahil olmak üzere yaklaşık 10 köyü etkilediğini, dumanın ise Ayia Napa’ya kadar uzandığını kaydetti.

KİMİLERİ EVLERİNİ KURTARMAK İÇİN KÖYÜ TERK ETMEDİ

Arakapas toplum lideri Vasos Vasiliou, yaşanılan sahnelerin son derece kaotik olduğunu ifade ederek, bazı sakinlerin, evlerini kurtarmak için hayatlarını riske atarak köyü terk etmeyi reddettiğini söyledi.

Vasiliou, köyün büyük bir hızla kasıp kavurduğu yangında çok sayıda evin yıkıldığı bilgisini vererek, Arakapas’ın yaklaşık 300 köy sakini olduğunu ama birçoğunun ise orada tatil evleri olduğundan yaz aylarında nüfusun arttığını aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu