KıbrısManşetSiyaset

Limasollu: Enerji ihtiyacımız artacak, bunu karşılayabilmenin yolu kablo ile elektrik gelmesi

Enterkonnekte konusu ülkemiz için çok önemli olduğunu vurgulayan Limasollu, dileyen herkesin Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın hazırlamış olduğu raporu internet sitesinden girip okuyabileceğini belirtti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkan Vekili Aziz Limasollu, BRT ekranlarında yayınlanan ve Gizem Davulcu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Ticari Açıdan’ adlı programa katıldı.

Limasollu, elektriğin kablo ile ülkemize gelmesi konusunda sorulan bir soru üzerine, dünyanın bir çok yerinde kablo ile elektrik olduğunu ve kablo ile enterkonnekte olunduğunda güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla istifade edildiğini, enerjinin ucuz olduğu saatlerde tarafların birbirleri ile alışveriş yapma gibi ciddi avantajları olduğunu, bizim de bir ada ülkesi olmamızdan dolayı ciddi avantajları olacağını belirtti.

Enterkonnekte konusu ülkemiz için çok önemli olduğunu vurgulayan Limasollu, dileyen herkesin Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın hazırlamış olduğu raporu internet sitesinden girip okuyabileceğini belirtti.

Başkan Vekili Limasollu, bundan sonraki adımın başbakanın ilgili şirketleri çağırıp ihale edeceğini düşündüğünü belirtti.

Limasollu sözlerine şöyle devam etti:

‘Israrla söylüyorum ki raporda olan kriterlere dikkat ederek yola çıkılması gerekmektedir. Şunu da belirtmek isterim ki güneş enerjisi kuran birçok insanımız ki şu an pek izin verilmiyor ama bir önceki dönemde verilen izinlerde, plansızlıktan dolayı köpeğine klima açıp bırakan insanlar olduğunu biliyorum. Fazla üretiminden köpeği de faydalanıyor. Demek ki elde edilen enerji doğru kullanılmıyor. Enerjinin doğru kullanılması şarttır.

‘Elektrik ihtiyacımız gün ve gün artıyor, artmaya da devam edecek’

Ülkemizde yapılaşma başladığında bu kadar elektrik israfı yoktu. Yüzme havuzları tek tük vardı. Isıtma soğutma bu kadar yoktu. Ama şimdi baktığımızda yapılan tüm sitelerde, villalarda ısıtma soğutma var, çatısında yüzme havuzu olan var, ısıtmalı yüzme havuzu var, yapılan tesislerin havuzundan spor salonuna kadar enerji harcayacak pek çok yerimiz mevcut ve bunların sayısı gün geldikçe artıyor. Yani enerji ihtiyacımız artmaya devam edecektir. Bunu karşılayabilmenin yolu da kablo ile elektrik gelmesi ve bunun doğru kullanılmasıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu