KıbrısManşetSporToplum

Limit kim?

‘limit sizsiniz’ konusunu bir cümleyle bağlayalım; ‘Kanatlarını aç ki boyunun ne kadar uzun olduğunu göresin zira limit sensin’ değerli okuyucum

Fi tarihiydi ki develer tellal iken “Limit sizsiniz” merkezinde konuşuyorduk spor bilimci dostumuz Prof. Dr. Turgay Biçer ve saz ekibiyle. Bilen bilir; Kendisi çok tecrübeli bir spor düşünürü. En önemlisi de en az bir sosyolog kadar toplum kültürümüze hâkim bir muallim.

Acı kahve paylaşımlarımızda sürekli olarak memleket gerçekleri ile geviş getirip, sürekli olarak debelenip duruyorduk. Bizim adamın mizah yönü o kadar kuvvetli ki o sıkıcı konular bile bizi asla sıkmaya cesaret edemez. İşte o gün yine kahvelenen bir gündü. Müsabaka öncesi, esnası ve de sonrasındaki anılar ve de hatıralar bölümlü keyifli bir bilgi paylaşımıydı.

Sohbet sonrası ‘mükemmel performans stratejileri’ konusunu kaleme alıp sizinle paylaşmak istedim. Tabiî vaktiniz varsa; Şöyle ki:

– Müsabaka ile ilgili olmasını istediklerini düşün,

– Olumsuz sözcükler yerine olumlu ve seni coşkulandıran sözcükleri kullan ve konuş,

– Müsabakalarında yüzde 100’nü ortaya koy, yüzde 99’u kabul etme,

– En iyi yaptıklarına odaklan, yapamadıklarına değil,

– Senden iyileri izle ve onları farklı kılan yönleri bul ve kendine transfer et,

– Mükemmel antrenman mükemmel yapar, unutma!

– Takımdaşlarınla olan ilişkilerini olumlu yönde yeniden düzenle,

– Başarılar kimsenin tekelinde değildir, unutma!

– Birisi için mümkün olan, senin için de mümkündür, unutma!

– Enerjini ekonomik kullan,

– Lider olmayı da dene,

– Yaptığın işten zevk almaya bak, aksi takdirde yapma.

İşte, mükemmel performans stratejileri konusundaki muhabbetten kalanlar özetin özeti şeklinde yukarıda belirtilenler gibiydi. Sonuç olarak ‘limit sizsiniz’ konusunu bir cümleyle bağlayalım; ‘Kanatlarını aç ki boyunun ne kadar uzun olduğunu göresin zira limit sensin’ değerli okuyucum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu