FutbolManşetSpor

Lineker’den yeni söz

“Futbol basit bir oyundur. 22 oyuncu 82 dakika topun peşinden koşar. Almanlar kırmızı kart görür. Geriye kalan 21 adam 13 dakika daha topu kovalar ve sonunda yine Almanlar kazanır”

“EURO 2020 başladı. Kimse kusura bakmasın bir ay devre dışı kalacağız. Tüp gaz biterse bitsin vallahi. Çocuğun antrenmanı var, yüzme kursu var hiç beni ırgalamaz. Maç saatinde ne misafir isterim, ne misafirliğe giderim. Cep telefonu çalıp çalıp cevap almayabilirsiniz. Konsantremi bozamam. Yemekler televizyon karşısında yenecek ona göre önlemler alınsın. Kuruyemiş, kola, bira, cips stoklarına bakılsın. bir ay yokuz, ona göre bayanlar” filân cinsinden günler başlıyor.

İngiltere’nin önde gelen basın kuruluşlarından olan The Guardian, EURO 2020’deki en güçlü takımlar arasına Bizim Çocukların Türkiye’sini de koymuş. İlk sırada Fransa yer alırken, 2. basamakta Almanya, yer aldı. 3. favori ise Belçika gösterildi. İngiltere 4., Türkiye ise 5. sırada yer aldı. Türkiye’nin İspanya, İtalya, Hırvatistan ve Portekiz’den güçlü olduğu vurgulanmış.

Neyse, Avrupa Şampiyonası her futbolcu için bulunmaz bir pazar. Geçenlerde Facebook arkadaşlık(!) sitesinde “Takımım Türkiye, favorim ise Almanya” diye yazdık. Maşallah dostlar üşüştü. Herkesin bir öngörüsü var. En keyiflisi de Bizim Çocukların Takımı artık üst sıralar için favori durumda malum.

Tarihteki Türk Millî Takımı ise 1950’de Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanmış ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle gidilememiş. Artık devir değişti ve Avrupa Şampiyonası’nda ise yarı finali zorlayan bir Türkiye var artık.

İster faşist, ister sosyal demokrat, isterseniz yaseminci olun, Türk Millî Takımı müsabakalarında tabiî ki birçoğumuz Türkiye’den taraf oluyoruz. Bununla birlikte her nedense birçoğumuz milyonlarca kilometre ötedeki hısım akraba İngiltere Takımı ile de coşuyoruz.

EURO 2020 11 ülkede oynanacak olan bir şölen. Bu şölenden doğrudan gelir olarak 4 milyar Euro bekleniyormuş. Performans açısından bakacak olursak da “Futbol, 11’e 11 oynanan ve genellikle Almanların kazandığı bir oyundur” demişti İngiltere Millî Takımı eski kaptanı Gary Lineker. Efsânenin 2020 yılı itibariyle bir sözü daha var; “Futbol basit bir oyundur. 22 oyuncu 82 dakika topun peşinden koşar. Almanlar kırmızı kart görür. Geriye kalan 21 adam 13 dakika daha topu kovalar ve sonunda yine Almanlar kazanır”. Takımımız Türkiye ama favorimiz Almanya vesselâm.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu