KıbrısManşetToplum

Lions Kulüpleri, diyabete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirecek

Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri (Undistricted Cyprus/ Provisional District 135), diyabete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, Diyabet Derneği, Diyetisyenler Birliği ve Fizyoterapistler Birliğinin katkılarıyla bir dizi etkinlikler gerçekleştirecek.

11 Kasım Cumartesi günü Girne Kapısı Kuğulu Parkta saat 10:00’da başlayarak, 14 Kasım Salı ve 16 Kasım Perşembe günü de devam edecek.

11 Kasım Cumartesi günü, Lionlar ve diğer katılımcılar Girne Kapısı Kuğulu Parkta saat 10:00 da toplanarak, Atatürk büstü önünde Diyabete Farkındalık hakkında Basın Açıklamasının ardından Saat 11:00 de Bando eşliğinde Girne Kapısından Atatürk Meydanı (Sarayönü)ne doğru yürünecek ve yürüyüş meydanda tamamlanacak.

Sarayönü Meydanı’nda Kurulacak stantlarda arzu eden Lionlara ve halka Diyabet Derneği yetkililerince Kan Şekeri ölçümü yapılacak, fizyoterapistler Derneği yetkilileri meydanda Toplu Egzersiz yaptıracak. Diyetisyenler Birliğince Sağlıklı Beslenme önerilerinde bulunulacak. Etkinlik saat 13:00 de sona erecek.

14 Kasım Salı günü Lions Kulüplerinin bulunduğu Lefkoşa, Girne, Mağusa ve Güzelyurt’ta seçilen Ortaokullarda eş zamanlı olarak Diyetisyenler tarafından, “ERGENLİK DÖNEMİNDE YETERLİ VE DENGELİ BESLENME” konulu bir seminer düzenlenecek.

16 Kasım Perşembe günü ise Atatürk Öğretmen Akademisinde Öğretmen Adaylarına yönelik, Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Umut Maraşuna ve Diyetisyen Yrd. Doç. Dr. Sabiha Gökçen Zeybek’in konuk konuşmacı olduğu “Yaşam Boyu Beslenme” Konulu bir seminer düzenlenecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu