DünyaEkonomiGenelManşetSağlık

Londra’da fiyatlar rekora doymuyor

Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması, İngiltere’nin başkentindeki konut talebinin artmasını sağladı

Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması, İngiltere’nin başkentindeki konut talebinin artmasını sağladı

Rightmove’un Nisan verilerine göre konut fiyatları yıllık bazda %6,6 ve aylık bazda %1,9 oranında arttı

ORTALAMA BİR EV FİYATI 677 BİN STERLİN… Londra’da ev fiyatları bu ay tüm ilçelerde artarak yeni bir rekora daha ulaştı ve ortalama satış fiyatının 677 bin 110 sterline yükselmesine neden oldu. Rightmove şirketinin en son emlak piyasası verilerine göre Nisan’da ev fiyatları yıllık bazda %6,6 oranında, geçen aya göre de %1,9 oranında artış gösterdi. Ofislerin ve kültürel cazibe merkezlerinin yeniden açılmasıyla birlikte uzun zamandır beklenen Covid-19 kısıtlamalarının sona ermesi, iki yıl boyunca azalan ilginin ardından konut alıcılarını başkente geri döndürdü. Daha fazla insanın şehir hayatına dönmesiyle artan talep, sınırlı stokla birleştiğinde, Londra’daki mülklerin son 12 ayda çok hızlı şekilde satıldığı anlamına da geliyor.

KRALİYET SEMTİ FENA HAVALANDI… Sadece Londra’nın değil, İngiltere’nin de “Kraliyet semti” olarak isimlendirilen Kensington&Chelsea’de ortalama ev fiyatı yıllık bazda %13,8 artışla 1.74 milyon sterline ulaştı. Bu rakam, semtin “Londra’da yaşanabilecek en pahalı yer” unvanını korumasını sağladı. Londra’nın en uygun fiyatlı semti olan Barking&Dagenham’da dahi bir evin ortalama satış fiyatı %10 artarak 365 bin 907 sterline yükseldi. Westminster merkez, Havering, Sutton, Merton ve Bromley de yıllık bazda çift rakamlı artış oranları yakalayan semtler oldu. Lambeth, %0,7 ile en yavaş büyümeyi gösterirken, Brent (%2,8), Hammersmith&Fulham (%3) ve Camden da (%3,3) fiyatların yavaş büyüdüğü diğer semtlerdi.

İNGİLTERE’DE EV FİYATLARI HAT-TRİCK YAPTI… Öte yandan, İngiltere çapında ev fiyatları art arda üçüncü ay da artarak yeni bir rekor kırarken, emlak çevreleri bunu “ev fiyatları hat-trick yaptı” (futbolda bir oyuncunun aynı maçta 3 gol atması) şeklinde değerlendirdi. Ülke çapında ev fiyatları bir yıl öncesine göre %9,9 oranında artarken, ortalama bir konut fiyatı 360 bin 101 sterline çıktı. Söz konusu miktar son üç ay içinde iki yatak odalı bir evin ülke fiyatının 19 bin 082 sterlin artması anlamına da geliyor. Rightmove yetkilileri, artış miktarının bugüne kadar üç aylık sürede kaydedilen en büyük fiyat artışı olduğuna da işaret ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu