DünyaGenelManşet

Londra’da Mahsa Amini protestolarında 12 kişi gözaltına alındı

İran’da Mahsa Amidi’nin ölümüyle başlayan protestolar, hafta sonu boyunca dünyanın farklı bölgelerinden dayanışma gösterileriyle desteklendi.

Londra’da dün düzenlenen protestolarda 12 kişi gözaltına alındı.

Londra’da Trafalgar Meydanı’ndaki protestolarda İran Devrimi öncesi dönemin bayrakları sallandı.

Fransa, Kanada, ABD, Şili ve Irak’ta da protestocularla destek yürüyüşleri yapıldı.

BBC Türkçe Haber Servisinde yer alan habere göre Londra’nın farklı noktalarda düzenlenen protestolarda protestocular ve polis arasında çatışmalar yaşandı.

Haberde, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, protestocuların polis kordonunu aşmaya çalıştıkları görüldüğü ve görüntülerden birinde iki polis memuru, kordonu aşmaya çalışan bir protestocuyu yere indirdiği belirtiliyor.

Polis teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, protestocuların “düzeni bozmak için belirgin bir örgütlenme” içinde oldukları belirtildi.

12 kişi “düzeni bozan şiddet” şüphesiyle tutuklandı.

Açıklamada polis memurları arasında kemikleri kırılanlar dahil bazı yaralılar olduğu ancak ciddi bir vaka olmadığı da belirtildi.

Protesto, İran’da 22 yaşındaki İran’da Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından 16 Eylül’deki ölümü sonrası başlayan protestolarla eş zamanlı olarak düzenlendi.

Diğer Avrupa ülkelerinde de İran’daki protestocular için destek yürüyüşleri yapıldı. Paris’teki gösterilerde İran Büyükelçiliği’ne yürüyen protestoculara polis biber gazı attı.

İran’da Amini’nin ölümünden bu yana düzenlenen gösteriler birçok kentte devam ederken, en az 40 kişinin öldüğü belirtiliyor. Devlet medyası ölenler arasında 5 güvenlik görevlisinin olduğunu bildirmişti.

Yetkililerin açıklamaları ve güvenlik güçlerinin sert müdahalelerine rağmen protestolar 80’den fazla şehir ve daha küçük yerleşim yerine yayıldı. Yüzlerce gösterici ve gazeteci de gözaltına alındı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu