GenelKıbrısManşet

LTB Başkanı Harmancı’nın PCR isyanı!

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda PCR zorunluluğunun kalkmasını eleştirdi.

 

Salgının hız kazandığına dikkati çeken Harmancı, açık olan işletmelerden istenen PCR zorunluluğunun sadece 2 sektöre daraltılmasının deneyim ve kontrol gücünü sıkıntıya soktuğunu dile getirdi.

“Bizim gibi küçük coğrafyalarda bu zorunluluk önemli bir tarama sağlıyordu” diyen Harmancı, bu durumun işletmeleri zinde tuttuğunu da hatırlattı.

“PCR merkezlerini artırdık ama PCR zorunluluğu kalktı bunu anlayabilmek gerçekten güç” diyen Harmancı, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

” Devlet daireleri zaten kurallara aykırı hareket konusunda sanırım en büyük kötü örnek, PCR zorunluluğunu özel sektöre getirip kamu bundan da muaf tutulmuştu.
Ayrıca salgının üzerinden geçen bunca zamana rağmen pozitif çıkan işletmelerde uygulanması gereken protokolün hala gri olması da bir başka sorundur.
Havaların ısınması ciddi bir rehavet ortamı getirmiş durumda bu da bir başka gerçek. Denetim elbette önemli ama kurallı yaşama alışmak ve bu kurallı yaşamayı uzun bir süre daha bu şekilde devam edeceğini küçük ve büyük işletmeler ve tüm halk olarak anlamalıyız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu