KıbrısManşetSiyasetToplum

LTB ile BES arasında yeni TİS imzalandı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, LTB yönetimi ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES) yönetimi arasında imzalandı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, LTB yönetimi ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES) yönetimi arasında imzalandı.

YALINKAYA: DEĞİŞTİRİLEN YASA İLE LTB MAĞDUR EDİLDİ
BES Başkanı Mustafa Yalınkaya TİS konusunda sürdürülebilirliğin önemli olduğunu belirterek Başkan Mehmet Harmancı’nın da emekçiden yana tavır koyması sonucunda emekçinin hak ve menfaatlerini koruyan TİS’nin tüm LTB emekçilerine hayırlı olmasını diledi. “2014’te büyük bir enkazdan belediyeyi devralan şimdiki yönetim ile gerek belediyenin sürdürülebilmesi gerekse emekçilerin hak ve menfaatlerinin korunması konusunda adeta iğneyle kuyu kazar gibi bu günlere geldik. Belediye Başkanı Harmancı ile son bir yılda beraber hem sokakta hem komisyonlarda ortak mücadele verdik. Bu mücadeleler belediyelerin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için verildi ancak değiştirilen yasa ile LTB’nin mağduriyeti oluştu” dedi.

HARMANCI: 2023 YILI LTB İÇİN OLDUKÇA ZORLU BİR YIL OLDU
BES ile birlikte yeni belediyeler yasası için çaba sarf ederken, Sayın Yalınkaya’nın da belirttiği gibi bu yasa LTB için mağduriyetler yarattı” diyen Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, “Yarattığımız dirençli yapı sayesinde ne mutlu ki hiçbir zaman yılmadık, yıkılmadık da. Bunu başarmamızın yegâne sebeplerinden biri LTB ile çalışanı arasındaki karşılıklı güven ortamı ve özverili çalışmalardır.2023 yılını eğer biz atlatmışsak bundan sonraki yıllarda çok daha iyi işler başarabileceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Harmancı “Salı günkü meclis toplantısında benim önerim ile asgari ücrette yaşanan beklentinin üzerinde artış olması sebebiyle bütçe dengelemesi yaptık ve hizmet resmini %25’ten %21’e indirdik. Her bir indirimde biz bunun karşılığını bulduğumuz için indirebiliyoruz. Ekonomik akıl ve kararlı çalışmalarımız sayesinde konutlar için hizmet resminde 2024 yılı için ortaya çıkan ücrette indirime gidebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu