EğitimKıbrısManşet

LTL öğrencileri isyan bayrağını çekti

Lefkoşa Türk Lisesi’nde önceleri derslere girmeme eylemi yapan ve daha sonra okula gitmeme kararı alan öğrenciler, okul yönetimin tavrından da oldukça rahatsız

Devlet okullarında bir süredir devam eden hademe krizi nedeniyle, öğrenciler de artık isyan etmeye başladı. Okullarda yayılan salgın hastalık riski nedeniyle Lefkoşa Türk Lisesi’nde önceleri derslere girmeme eylemi yapan ve daha sonra okula gitmeme kararı alan öğrenciler, okul yönetimin tavrından da oldukça rahatsız. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan öğrenciler, durumun vahametini gözler önüne serdi.

Okul Aile Birliği’nin ve öğretmenlerin de desteğiyle, okula gitmeme kararı alan öğrenciler, “Okul yönetimi, eyleme uymayarak okula giden öğrencileri zorla okulda tutuyorlar ve bugün veli toplantısı gerçekleştirileceği için bir de dışarıdan temizlik ekibi çağırarak okulu temizletiyorlar. Bugün veli toplantısı olacağı için okulu göstermelik olarak temizleyecekler ama bu durumun sürekliliği olmadığı için biz eylemimize devam edeceğiz” diyerek, biran önce hademe krizinin çözülmesi çağrısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu