DünyaKıbrısManşet

Lüks Araba Çetesi çökertildi

Aralarında Kıbrıslı Türkler'in de bulunduğu lüks araba çetesi çökertildi

Aralarında Kıbrıslı Türkler’in de bulunduğu lüks araba çetesi çökertildi.

İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a 5 milyon poundluk araba kaçıran 7 kişi tutuklanarak, mahkemeye çıkarılırken, suçlarıyla bağlantılı sürelerde ceza aldı.

5 milyon pound değerinde toplam 120 adet aracı kaçıran ve KKTC’de sahte belgelerle bu araçları satan çete üyeleri, 14 aylık bir polis operasyonun ardından tutuklanıp mahkemeye çıkarıldı.

Londra Gazete’nin polisten aldığı bilgiye göre, çete üyelerinden Derviş Çağlar (6 yıl), Mert Işık (4 yıl), Martin Woodhouse (6 yıl), Ali Duman (18 ay ve 150 saat toplum hizmeti), Bradely Young (18 ay ve 150 saat toplum hizmeti) ve Mansha Khan (12 ay ve 150 saat toplum hizmeti) hapis cezasına çarptırıldı.

Çetenin diğeri üyesi Stephen Chromik ise Ağustos ayında mahkemeye çıkarılacak.

Derviş Çağlar ve Mert Işık’ın, ‘Test Car’ adı altında kurdukları şirket ile araçların takip sistemini çıkararak sahte plaka ile KKTC’ye kaçırdıklarının tespit edildiği belirtildi.

City of London Polisi, her biri 40, 60 ve 80 bin pound değerinde Audi, Range Rover, BMW ve Mercedes markalı araçlar ile suça karışanların 800 bin pound değerindeki mal varlıklarına el konulduğunu belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu