GenelKıbrısManşet

“Lütfen bizi geri göndermeyiniz”

Esentepe kıyısında önceki gece ıslak ve perişan halde 10’u çocuk 40 mülteci bulundu

Mültecileri küçük bir araçla alt-alta üst-üste kaçırmaya çalışan karı-koca suçüstü yakalandı

Mahkeme huzuruna çıkarılan mülteciler, savaştan kaçtıklarını belirterek, “bizi geri göndermeyiniz” dedi

DEVRİM DEMİR

DONDURUCU SOĞUKTA ISLAK VE PERİŞAN…

Daha iyi bir hayat için ülkelerindeki savaştan kaçan ve yüzlercesi bu uğurda hayatını kaybeden mültecilerin açık denizlerdeki insanlık dramı devam ediyor. Mültecilerin ulaşmaya çalıştıkları ülkelerden biri olan KKTC önceki gece yeni bir drama daha sahne oldu. Çatalköy-Elexsus Hotel arasında sahilden yasadışı yolla ülkeye giriş yapan 10’u çocuk 40 mülteci ve mültecileri kaçırmaya çalışan zanlılar Mustafa Kenan Sivri ve esi Perihan Ulas suçüstü yakalandı. İhbar üzerine önceki gece Esentepe yolunda pusu kuran ekipler, zanlılar ve mültecileri ele geçirdi.

SAVAŞTAN KAÇTIKLARINI SÖYLEDİLER…

Zanlı Mustafa Kenan Sivri yönetimindeki Ford transit aracın arka kısmına yerleştirilen mültecilerin umuda yolculuğu yarım kalırken, mülteciler dün otobüsle Girne Kaza Mahkemesi’ne taşınarak, yargıç önüne çıkarıldı. Mahkeme küçük bebekleri olan 5 anne ve 2’si bebek 10 çocuk hakkında gıyaben karar üretti. 25 erkek mülteci ise yargı huzuruna getirildi. Mülteciler mahkemede, savaştan kaçtıklarını belirterek “bizi geri göndermeyiniz” dedi. Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, olayın yeni olduğunu dikkate aldıklarını söyleyerek, mülteciler aleyhine 3 günlük tutukluk emri verdi. Düzensiz mülteciler, belirlenen bir yurtta Sosyal Hizmetler Dairesi ve polis gözetiminde tutulacak.

İNSAN KAÇAKÇILARI TUTUKLU…

İnsan kaçakçıları Mustafa Kenan Sivri ve esi Perihan Ulas mahkemeye mültecilerden ayrı olarak çıkarıldı. Meselenin tahkikat sorumlusu Ömer Faruk Şengil, Mustafa Kenan Sivri’nin bir süredir polisin takibinde olduğunu belirtti. Şengil, zanlının RN 124 plakal, eşinin ise  SJ 056 plakalı aracıyla önlü-arkalı Çatalköy Esentepe bölgesinde gezindiği bilgisi üzerine, polisin sabah 04.40 raddelerinde operasyon düzenlediğini söyledi. Şengil, zanlının mültecileri yol kenarında bularak karakola götürmek üzere aracına aldığını iddia ettiğini, eşinin ise öndeki aracı tanımadığını beyan ettiğini anlattı. Yargıç Bilgeç de tahkikatın yeni başladığına ve konunun Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşınacak ciddi bir suç olduğuna vurgu yaparak, zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk emri verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu