DünyaManşetSporSürmanşet

Ma-ra-do-na

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Arjantinli Diego Armando Maradona, 60 yaşında hayatını kaybetti

GIYNIK SPOR

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Arjantinli Diego Armando Maradona, 60 yaşında hayatını kaybetti.

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda eden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona, ardında unutulmayacak bir kariyer bıraktı.

Futbolculuğu döneminde Boca Juniors, Barcelona ve Napoli formalarıyla 9 kupa şampiyonluğu yaşayan, Arjantin Milli Takımı’yla 1986 Dünya Kupası’nı kaldırma başarısını gösteren Maradona, dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Formasını giydiği takımlarda tüm kulvarlarda 588 maça çıkan Maradona, 312 gol kaydetti.

TANRI’NIN ELİ

1986 Meksika Dünya Kupası esnasıydı. Diego Armando Maradona, Azteca Stadı’nda 114 bin 580 kişinin izlediği maçta İngiliz kaleci Shilton’ı eliyle attığı golle mağlup ederken, Tunuslu hakem Ali Bennaceur orta sahayı gösterdi.

İngiliz futbolcuların itirazlarına rağmen hakemin kararı değişmezken, Maradona, daha sonra verdiği röportajda bu gol için “Tanrı’nın eli” ifâdesini kullanmıştı. O golün yıllar sonra dünya futbol literatürüne; “Maradona’nın kafası ve Tanrı’nın eli” olarak geçeceğini nerden bilebilirdik!

Maradona’yı bu da kesmedi ve tam 4 dakika sonra, bu kez şık çalımlarıyla İngilizleri ipe dizen Maradona yine sahnedeydi ve yine “Gooolll” sesleri yükseldi Mısırlızade Sineması’nın bulunduğu arka sokaklardan.

Ertesi gün İngilizlerin yüksek tirajlı gazetesi The Sun; “Seni asla affetmeyeceğiz” dese de Maradona Falkland Adaları’nın intikamını çoktan almıştı bile.

Futbol dünyası Maradona’nın yaşamını yitirmesi sonrası duyulan acıyı kelimelere döktü. İşte futbol dünyasından Maradona için yapılan paylaşımlar:

PELE: Çok üzücü bir haber. Harika bir arkadaşımı kaybettim. Dünya da bir efsaneyi kaybetti. Söylenecek çok şey var ama şimdilik tanrı ailesine sabır versin. Umarım bir gün gökyüzünde futbol oynayabiliriz.

LİONEL MESSİ: Bugün hem Arjantin hem de futbol adına çok hüzünlü bir gün. Diego aramızdan ayrıldı ama asla unutulmayacak. Onunla birlikte yaşadığım anıları hayatımın sonuna kadar taşıyacağım.

CRİSTİANO RONALDO: Huzur içinde yat. Asla unutulmayacaksın

BOCA JUNİORS: Sonsuz teşekkürler. Ölümsüz Diego

BARCELONA: Her şey için teşekkürler Diego

NAPOLİ: Herkes bizim açıklamamızı bekliyor. Ancak duyduğumuz acıyı hangi kelimeler tarif edebilir. Ağlama zamanı. Daha sonra kelimelerin zamanı gelecek.

BOCA JUNİORS’UN EZELİ RAKİBİ RİVER PLATE: Hoşça kal Diego

USAİN BOLT: Huzur içinde uyu Efsane…

KÜBA: Maradona’ın hayatını kaybetmesi sonrasında Küba Dışişleri’nden yapılan açıklamada, Küba’nın simge liderlerinden Fidel Castro’nun da 25 Kasım’da hayatını kaybettiği hatırlatılarak “Tarih aynı gün gitmelerini istedi” denildi.

GARY LİNEKER: Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda attığı “Tanrı’nın Eli” golüne atıfta bulunarak, “Benim neslimin açık ara, tarihin ise muhtemelen en iyisi. Kutsanmış ama aynı zamanda sıkıntılı bir hayatın ardından, umarım Tanrı’nın elinde biraz olsun rahatlığı ve huzuru bulursun. Huzur içinde yat, Diego

DİDİER DROGBA: İdolüm öldü. Huzur içinde uyu Diego Armando Maradona. Futbolu sevme nedenim ve ilk formam Maradona’nınkiydi. Teşekkürler Altın Çocuk

ANDREA PİRLO: Futbolun Tanrısı aramızdan ayrıldı. Her şey için teşekkürler Diego.

SAMUEL ETO’O: 2020, lanet bir yıl! Huzur içinde yat patron.

JOSE MOURİNHO: Bay Diego… Seni özleyeceğim dostum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu