KıbrısManşetSağlık

Madde bağımlısı şahıs, güpegündüz hırsızlık girişiminde bulundu

Küçük kaymaklı bölgesinde ana cadde üzerinde faaliyet gösteren Özteknik Eczanesi'nde güpegündüz hırsızlık girişimi yaşanması büyük şaşkınlığa neden oldu

Küçük kaymaklı bölgesinde ana cadde üzerinde faaliyet gösteren Özteknik Eczanesi’nde güpegündüz hırsızlık girişimi yaşanması büyük şaşkınlığa neden oldu. Saat 11.00 sıralarında, madde bağımlısı olduğu öğrenilen bir şahıs, eczanenin camdan mamul kapısını kırarak, içeriye girdi. Kilitli ve gizli olan zehir dolabına ulaşamayan hırsızlık zanlısı, bazı ilaçları ve kasadan bir miktar para çalmaya çalıştığı esnada polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

“EVİMDE HUZURLU BİR PAZAR GEÇİRİYORDUM”

Olayın ardından GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan eczane sahibi eczacı Gülizar Özteknik, evinde sakin bir pazar geçirirken polis tarafından arandığını ve eczanesinde yaşanan olayı öğrendiğini ifade etti. Uyuşturucu madde bağımlısı olan söz konusu şahsın önce nöbetçi eczaneye gittiğini ve özel reçete ile satılan ilaçlardan satın almak istediğini kaydeden Özteknik, eczaneden istediği ilacı alamayan şahsın kendi eczanesini gözüne kestirdiğini ve önce yerdeki saksıyı alarak camı kırmaya çalıştığını, daha sonra ise yerdeki taşı alarak camı kırdığını ifade etti. İçeriye giren şahsın polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandığını kaydeden Özteknik, “Her gün bu tür ilaçlarla ilgili farklı talepler nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz ama olayların bu raddeye geleceğini tahmin etmemiştim” dedi.

CANIMIZ TEHLİKE ALTINDA

Her gün tehdit altında çalıştıklarını, madde bağımlılarının tacizleriyle ve farklı talepleriyle mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Gülizar Özteknik, “Eğer önlemi alınmazsa bugün malımıza gelen zarar yarın canımıza gelecek. Eczaneye gelip bizleri tehdit edip, farklı amaçlarla kullanmak için özel reçeteyle satılan ilaçları almak istiyorlar ama biz canımız pahasına bu ilaçları satmayı kabul etmiyoruz” dedi.

2 PAKET HAP VE 260 TL NAKİT PARA

Lefkoşa’da, camını kırıp içeri girdiği eczanede hırsızlık yapan kişi, polis tarafından suçüstü tespit edilerek tutuklandı.

Polis Basın Subayı’nın verdiği bilgiye göre, bugün saat 11.15’te Lefkoşa’da, T.K. (E-32), sokağa çıkma yasağını da ihlal ederek Küçükkaymaklı bölgesindeki “Gülizar Özteknik Eczanesi”nin camını taşla kırarak kasti hasara uğrattıktan sonra eczane içerisine girdi ve 2 paket hap/ilaç ve 260 TL nakit parayı çaldı.

T.K., polis ekipleri tarafından eczanede bulunduğu sırada suç üstü tespit edilerek tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor

Diğer Haberler

Başa dön tuşu